ING Bank Artık PTT Şubesinde Yüzde 1.25 Faizle Kredi Verecek

19/10/2012

ING Bank ve PTT arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanındaki 1.100'e yakın PTT merkezinden 'Kredi Postam' ile 20 bin TL'ye kadar 60 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilecek.

ING Bank ve PTT arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanındaki 1.100'e yakın PTT merkezinden 'Kredi Postam' ile 20 bin TL'ye kadar 60 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi başvurusu yapılabilecek. İşbirliği kapsamında, PTT işyerlerinden emekli maaşı  alanlara ve PTT personeline verilen kredi hizmeti yaygınlaşarak artık herkese verilecek. ING Bank şubelerine göre PTT şubelerinden daha cazip koşullarla kredi kullandıracaklarını açıklayan PTT Genel Müdürü Osman Tural, 'En ucuz kredi PTT'de olacak' dedi. ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay kredi başvurusu kapsamında sigorta poliçesi talep edilmediğini belirterek, '60 aya kadar çok uygun faiz oranlarıyla kullandırılan ihtiyaç kredisinden tanışma kampanyası kapsamında sadece 9 TL dosya masrafı alınıyor. Ayrıca, 75 yaşa kadar kredi kullanma imkanı da sağlanıyor. Şu anda banka şubelerinde yüzde 1.34 olan kredi faiz oranları, PTT şubelerinden alındığında yüzde 1.25'e düşüyor' diye konuştu

ING'nin Kökeni Posta Bankası 

ING'nin köklerinin, 1881'de hükümet tarafından kurulan 'NMB Postbank Grubu'na (Ulusal Posta Mevduat Bankası) dayandığını anlatan Pınar Abay, 'PTT işyerlerinden kredi başvurusunda bulunacak herkesi kolay bir süreç bekliyor. PTT işyerinden yapılan kredi başvurusu, kısa sürede banka tarafından değerlendiriliyor. Çok hızlı onaylanan kredilerin ilgili dokümanları müşterilere imzalatılıyor ve müşteri kredisini anında nakit olarak PTT işyerlerinden kullanıyor' dedi.

Kaynak: Akşam