İnşaat sektöründeki büyüme yetersiz

26/07/2010

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı "Pozitif gelişmeye karşın, inşaat sektöründeki veriler yetersiz" dedi

insaat_sektoru_01İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2004 yılı 2. çeyreğinden buyana ilk kez çift haneli büyümeye geçilmiş olmasını önemli bir pozitif gelişme olarak değerlendirdi.

Bu büyümenin özel sektör kaynaklı ve sanayinin büyük katkısıyla olduğuna dikkat çeken Turan, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan İnşaat Sektöründeki büyüme içinse beklentilerin altında yorumunu yaptı.

8 çeyrektir gelişme hızındaki azalma ile sektörün büyük kayba uğradığını belirten Turan, inşaat sektörünün 2008 ve 2009 yıllarını ciddi küçülme ile tamamladığını vurguladı.

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için inşaat sektörünün ekonomik büyümenin 2 katı kadar büyümesi gerektiğini sözlerine ekleyen İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan,  küçülme sinyallerinin başlamasıyla İMSAD olarak süreci takip ettiklerini söyleyerek şu açıklamaları yaptı:  “Krizden çıkış planlarında Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede inşaat sektörü gibi bir stratejik ve istihdam yaratan sektörümüz yeterince ele alınmıyor. 2010 yılı başından beri iç talebin canlı tutulması ve özel sektör inşaat yatırımlarının devamının önemini sürekli vurguluyoruz.  İnşaat sektörü direkt ve dolaylı beslediği onlarca sanayi kolunda yaratacağı istihdam ile birçok sorunun çözümüne katkı sağlayabilecektir. Cari açığı azaltmak için Türk İnşaat Sektörü gibi cari açığa katkı koyan, katma değeri yüksek sektörlere büyük iş düşüyor”

İnşaat Sektöründe Yapılması Gerekenler

Türk inşaat sektörünün önce geçmiş dönem kayıplarını daha hızlı telafi etmesi daha sonra da sürdürülebilir büyümeyi ve sürdürülebilir bir geleceği yakalaması gerektiğinin altını çizen İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan: “Hükümetin istihdam yaratan sektörlerin başında gelen inşaat sektörüne özel politikalar geliştirmesi ve yatırım ortamını hem yerli, hem de yabancı yatırımcı için cazip kılması gerekiyor ”dedi.

Kaynak: Habertürk