İş Bankası’ndan Kentsel Dönüşüm Kredisi

23/10/2012

İşbankası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanacak olan yıllık konut kredileri için %4, işyeri kredileri için %3 faiz indirimi desteğiyle daha da cazip hale gelecek olan kredi seçenekleri ile hak sahiplerine, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına giren yapılarının yenilenmesi veya güçlendirilmesi sürecinde uzun vadede ve uygun ödeme seçenekleriyle şekilde finansman imkânı sağlıyor.

İşbankası'ndan Konut/İşyeri Yapım Kredisi ve Konut/İşyeri Güçlendirme Kredisi

İş Bankası, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evini/işyerini yenilemek veya güçlendirmek isteyen hak sahiplerine uzun vade seçenekleri ve indirimli faiz oranlarıyla uygun kredi seçenekleri sunuyor.

Konut yapım ve güçlendirmede 120 aya, işyeri yapım ve güçlendirmede 84 aya varan vadeler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanacak olan yıllık konut kredileri için %4, işyeri kredileri için %3 faiz indirimi desteğiyle daha da cazip hale gelecek olan kredi seçenekleri; hak sahiplerine, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına giren yapılarının yenilenmesi veya güçlendirilmesi sürecinde uzun vadede ve uygun ödeme seçenekleriyle şekilde finansman imkânı sağlıyor.

Hak sahiplerinin yanı sıra, müteahhit firmaların da imalat ile uyumlu hak ediş alma imkanı tanınarak düzenli nakit akımından faydalanabilecekleri bu uygulama sayesinde hem imalat sürecinin zamanında ve sorunsuz olarak tamamlanması sağlanıyor hem de müteahhit firmalardan iş bitirme garantisi ve taahhütleri alınıyor.

Bakanlığın sağlayacağı faiz desteğine ek olarak, kredi bedelleri müteahhitlere inşaatın ilerleme seviyesine göre kademeli olarak ödeneceğinden, İsbankası'nda  blokede bekleyen kredi bedelleri nedeniyle oluşacak getiri de, riskli yapı sahiplerine kullandırılacak kredi faiz oranlarına ilave bir indirim olarak yansıtılacak.

Bir yandan, Kentsel Dönüşüm Kredilerimizi kullanarak konut/işyerlerini yenileyecek veya güçlendirecek kişilere ait taşınmazların değeri süreç tamamlandığında yükselmiş olurken bir yandan da mevcut durumda tapusu olmayan kişilere ait taşınmazlar da tapulu hale gelmiş olacak.

Kaynak: KrediPazarı