İşbankası'ndan Düşük Faiz Oranlı Kentsel Dönüşüm Kredisi

31/10/2012

İş Bankası, Esenler’de başlayan ve kısa sürede ülke geneline hızla yayılacak olan kentsel dönüşüm projesi için hazırladığı krediyi tanıttı

İş Bankası, Esenler'de başlayan ve kısa sürede ülke geneline hızla yayılacak olan kentsel dönüşüm projesi için hazırladığı krediyi tanıttı. Esenler'de tanıtılan kentsel dönüşüm kredisi düşük faizli kredi oranları ile dikkat çekiyor.

Tanıtımında Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin de yer aldığı Esenler kentsel dönüşüm kredisi bölgedeki yıkımları teşvik eder cinsten.

İş Bankası, kentsel dönüşüm kredisi kapsamında aylık yüzde 0,55 oranında faiz uygularken bu oran yıllık yüzde 6 faiz seviyesine denk geliyor. İşte kentsel dönüşüm kredisinin ayrıntıları;

Kentsel Dönüşüm Projesi ile bankalarca 31.12.2013 tarihine kadar kullandırılacak konut kredilerinde yıllık yüzde 4, iş yerlerine ise yüzde 3 faiz desteği uygulanacak. Bakanlıkça sağlanacak faiz desteğinin yanı sıra, hak ediş usulü ile yapılacak müteahhit ödemeleri nedeni ile kredi bedelleri peyderpey müteahhitlere kullandırılacak, kullanımı bekleyen kredi bedelleri nedeniyle oluşacak getiri de, riskli yapı sahiplerine verilecek kredi faiz oranlarına indirim olarak yansıtılacak.

Kaynak: Emlakta Son dakika