İstanbul Restate Gayrimenkul Fuarı

17/06/2010

Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, "Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesinde uzlaşma süreci bugün itibariyle yaklaşık yüzde 75'ler seviyesine ulaştı, kamulaştırma süreci devam ediyor" dedi.

feyİstanbul Restate Gayrimenkul Fuarı

İstanbul Restate Gayrimenkul Fuarı kapsamında düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm ile Sağlıklı Kentler'' konulu oturumdaki konuşmasının ardından, Çalık Holding şirketlerinden Gap İnşaat'ın Beyoğlu Belediyesi ile birlikte yürüttüğü Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesine ilişkin soruları yanıtlayan Yetgin, projenin ihale edilmesi süreci ve şirket ile Beyoğlu Belediyesi'nin sözleşme imzalamasının 2007 yılına kadar dayandığını söyledi.

Projede öncelikli kısmın uzlaşma süreci olduğunu ifade eden Yetgin, ''Uzlaşma süreci bugün itibariyle yaklaşık yüzde 75'ler seviyesine ulaştı. Proje alanı içerisinde yaşayanlarla uzlaşma süreci 31 Mart 2010 itibariyle tamamlandı. Şu anda kalan kısımla ilgili yasa gereği kamulaştırma süreci devam ediyor'' dedi.

Önümüzdeki birkaç ay içinde proje alanı içinden seçtikleri 4 veya 5 binayı yıkacaklarını, bu anlamda start aldıklarını belirten Yetgin, projelerin uygulama aşamasına gelmesinden itibaren de yavaş yavaş proje alanının tamamen boşaltılıp, yıkımlar, buna paralel etaplar halinde yeni projelerin gerçekleştirilmesinin başlanacağını anlattı.

Feyzullah Yetgin, proje alanı içindeki binaların yaklaşık yüzde 75'inin tarihi vasfı olan tescilli binalardan oluştuğunu, bu anlamda önemli hassasiyet olduğunu, tescilli binaların bir çoğunun dış cephesi muhafaza edilerek, inşaat tekniği anlamında son teknolojiye göre askıya alınarak korunacak şekilde arka taraflarının yenileceğini söyledi.

Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan içinde projenin gerçekleştirildiğini ifade eden Yetgin, bunun toplam Tarlabaşı alanının yüzde 2,5'ine tekabül ettiğini kaydetti.

Yetgin, ''Kalan kısmın zaten kamulaştırma davalarıyla süreci tamamlanacak. İlk projedir, zordur. Uzlaşanlar memnun olmuş demektir. 4-5 binanın yıkımını bir-iki ay içinde gerçekleştireceğiz, fakat uygulama projesine geçilmesi için bu alan içindeki binaların tek tek bugünkü hali ve geçmişte orijinalinin ne olduğunun envanterini çıkarmamız gerekiyor'' diye konuştu.

İstanbul Restate Gayrimenkul Fuarı'nda 100'e Yakın Proje Sergileniyor 

GYODER'in fuarcılık şirketi Reed Exhibitons ile işbirliğinde, Lütfü Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlediği İSTANBUL Restate Gayrimenkul Fuarı'nda, 1500 metrekarelik stant alanında 100'e yakın proje sergileniyor.

Paralel oturumların da yer aldığı fuar kapsamında yarın düzenlenecek olan ''Konut Yatırımları: Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri'' oturumunda, Türk gayrimenkul sektöründeki sorunlar ele alınacak.

(AA)

Kaynak: Sabah