İstanbul’da Konut Alımı İçin En Uygun Semtler

18/01/2012

Devamlı göç almasıyla giderek daha fazla büyüyen ve şehir dışına doğru genişleyen İstanbul için artık birçok yeni semt yıldız konuma geldi.

a2_02Konut talebinin son yıllarda giderek artmasıyla doğru orantılı bir şekilde konut üretimini arttıran gayrimenkul sektörü, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirleri tercih ediyor. Devamlı göç almasıyla giderek daha fazla büyüyen ve şehir dışına doğru genişleyen İstanbul için artık birçok yeni semt yıldız konuma geldi.

Markalı projelere ev sahipliği yaparak, toprak değerini giderek katlayan bazı semtler, genişlemenin durdurulamaz oluşuyla ve hızla gelişime dönüşmesiyle şehre dahil oluyor ve üst sınıfa da hitap eden yerleşim alanları haline geliyor.

İstanbul’da bu alanda ‘maden’ sıfatıyla konut üreten iki yerleşim alanı olan, Kartal ve Esenyurt, şehrin gürültüsünden uzakta yaşamayı hayal edenler için muhteşem bir kaçamak olduğu gibi, şehre uzaklığını bir avantaja çevirerek fiyatları alınabilir tutmaya devam ediyor.

Bu sayede orta sınıf diye tabir edilen büyük kısım için kendi evinde oturma şansı, kira öder gibi ev sahibi olma imkanı ve düşük peşinatlar hayal olmaktan çıkıyor.

İstanbul'un Anadolu yakasında, Marmara Denizi kıyısında, Kocaeli Yarımadası'nın güney batısında yer alan Kartal, batıda Maltepe, kuzeyde Sancaktepe, kuzeydoğuda Sultanbeyli ve doğuda Pendik ilçeleriyle çevrili. 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na on beş dakika uzaklıkta bulunan Kartal, hem hava ulaşımı hem de deniz ulaşımı açısından değerli olduğu gibi hayata geçirilmesi için beklenen kentsel dönüşüm projesiyle de vizyonunu daha da geliştiriyor.

Esenyurt, Marmara bölgesinin Trakya alt bölgesinde, İstanbul Metropolitan alan sınırları içerisinde bulunuyor.. Bu bölgenin doğusunda Küçükçekmece Gölü, batısında Büyükçekmece, kuzeyinde Hoşdere köyü ve TEM Karayolu, güneyinde Firuzköy ve E-5 Karayolu bulunuyor. Bağlantı yollarına yakın oluşu, birçok projeye ev sahipliği yapması ve ilk olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bahsettiği, Çılgın Proje’den nasibini alacak olması sebebiyle tercih ediliyor.

İşte gelişiminin zirvesini yaşayan iki yakaya ait bu semtlerde yer alan bazı konut projeleri.

Esenyurt Konut Projeleri

Garden City

Özyurtlar İnşaat tarafından Esenyurt’ta inşaa edilen ve üç etaptan oluşan Garden City, ticari alanlarıyla ilçede hareket yarattı. 320 konuttan oluşan Garden City I ve 270 konuttan oluşan Garden City II’de hayat başlarken, 420 konuttan oluşan Garden City III’ün yapımı devam ediyor.

Esenyurt’a kaliteli site yaşantısını getiren Garden City,  yeşil alanları, açık hava spor aletleri, çocuk oyun alanları, süs havuzları, basketbol ve voleybol sahaları ile ev sahiplerine şehrin içinde gürültüden uzakta bir yaşam sunuyor. Garden City konumuyla da dikkat çekiyor. Akkoza Alışveriş Merkezi’ne 4 dakika, Haramidere Carrefour’a 5 dakika, Bauhaus’a 6 dakika, 5M Migros’a 8 dakika, Esenkent’e 4 dakika,  Bahçeşehir’e 6 dakika uzaklıkta bulunan Garden City, Kızılay Hastanesi’ne 2 dakika, Esenyurt Devlet Hastanesi’ne 3 dakika mesafede yer alıyor. Site Atatürk Havalimanı’na ise 15 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Babil Kuleleri

Esenyurt’ta Uluhan Group tarafından hayata geçirilen Uluhan Babil Kuleleri’nde 1050 konut ve 200 ticari bölüm bulunuyor.

Uluhan Babil Kuleleri, kentsel dönüşümün çağdaş ve başarılı bir örneği olarak yapı sektöründe fark yaratmayı hedefliyor. 1050 konut ve 200 ticari birimden oluşan projenin 160 milyon dolara mal olması öngörülüyor.

Uluhan Babil Kuleleri ile yaşayan, canlı bir yaşam merkezi inşa etmek üzere çalışmalarını sürdüren Uluhan Grup, çevre ile uyumlu, yeşili bol, sağlık ve eğitim kurumlarına yakın, kent merkezlerine ulaşımı kolay yeni konut ve iş merkezi projesiyle elverişli imkanlarla ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Babil Kuleleri, kredisiz, kefilsiz, vade farksız, faizsiz yeni bir yaşam ve iş merkezi olmaya aday.

Akkoza Evleri

Yüzde yüz Garanti Koza yatırımıyla hayata geçen Koza Şehir Projesi, ilk etapta 407, ikinci etaptaysa 472 olmak üzere toplam 879 konuttan oluşuyor.

Bir kentsel dönüşüm projesi olan Koza Şehir, şehir karmaşasından uzak, büyük şehirlerin sunduğu tüm imkanları sunan ve her detayın düşünüldüğü cazip bir yatırım aracı.

Projenin ayırt edici özellikleri arasında Garanti Koza’nın 63 yıllık inşaat tecrübesi, inşaat kalitesi, her ihtiyaca cevap vermek üzere proje içerisinde yürüme mesafesinde okul, hastane, alışveriş merkezi, spor kompleksi, festival alanı gibi farklı ve renkli yaşam merkezleri, sosyal alanlar yer alıyor.

TED Koleji proje içinde ayrılan 15 bin metrekarelik alanda hizmet verecek. TED Koleji ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde bir ilke imza atılarak Akkoza’da oturan başarılı öğrencilere TED Koleji tarafından beş yıl süresince toplam 1,5 milyon dolarlık karşılıksız burs sağlanacak. TED Koleji, inşaatına başlandıktan iki yıl sonra TED İlköğretim Okulu, üç yıl sonra TED Koleji olarak eğitim verecek. Koza Şehir projesinde yürüme mesafesinde uluslararası standartlarda hizmet veren tam teşekküllü bir hastanede yerini alacak.

450 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Akkoza projesi içerisinde yer alan Koza Şehir alışveriş seven sakinlerini de unutmadı. 102 mağazadan oluşan Koza Çarşı başarılı marka karmasıyla açık havada alışveriş yapmanın keyfini sunacak.

Konserlere ve gösterilere ev sahipliği yapması planlanan Festival Park, 5 bin kişiyi aynı anda ağırlayacak. 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan Club İstanbul, hizmet verecek.

Ukra City


Ukra İnşaat tarafından Beylikdüzü’nde inşa edilen Ukra City projesinde konut teslimleri 2012 yılının Aralık ayında yapılacak. 45 bin metrekare alana inşa edilen Ukra City projesinin inşaat alanı 100 bin metrekare.

Ukra City'de konutların yüzde 45’i 1+1, yüzde 40’ı 2+1, kalanı ise 3+1 şeklinde yapıldı. Projede ayrıca 70 adet dükkan yer alıyor.

Yüzde 85'i yeşil alana ayrılmış olan projede dairelerin yüzde 45'i 1+1, yüzde 40'ıyüzde 40 ve yüzde 15'i de 3+1 olarak planlanmış. Ukra City projesi Japon Mimar Tatsuya Yamamato'nun imzasını taşıyor. Tatsuya Yamamato'nun mimaride önem verdiği en önemli unsurun deprem güvenliği olduğu ve özellikle çocuklu- geniş ailelere hitap eden projede  sosyal imkanlar da göz dolduruyor.

Kartal Konut Projeleri

Uprise Elite

Teknik Yapı'nın Kartal'daki ikinci büyük projesi Uprise Elite'te proje 37 bin metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor.

Projede tenis kortu, ikisi açık biri kapalı üç ayrı havuz ile çocuk havuzu, fitness center, basketbol sahası, sauna, buhar odası, squash ve çeşitli spor alanları yer alıyor.

Rezidans blokunda yer alan "business center"da teknolojik donanımlara sahip toplantı odaları, lobi, ticaret alanları, okuma salonu, posta odası, revir ve kafeterya gibi birimlerle birlikte kuru temizleme, kuaför gibi hizmet alanları da bulunuyor.

Kartal'da çok stratejik bir yerde bulunan Uprise Elite, E–5, E–6 ve Sahil Yolu'nun Kartal'ın yeni yerleşim bölgesine bağlantı yaptığı noktada bulunuyor. Proje Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na ise sadece 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor.

Dragos Royal Towers

DAP Yapı, Dragos’ta benzerlerine sadece Miami, New York ve Dubai gibi dünyanın önemli kentlerinde rastlanan mimariye sahip Dragos Royal Towers ile Kartal'ın görüntüsünü değiştiriyor.

Sadece 212 adet konutun yer aldığı projede 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salona 88 metrekareden 270 metrekareye kadar çok farklı büyüklüklerde alternatifler var.  Projenin manzarasını Prens Adaları oluşturuyor.

Fitness centerdan açık-kapalı yüzme havuzlarına, tenis ve basketbol sahasından, yürüyüş-dinlenme alanları ve Spa merkezine kadar her şey yaşam kalitenizi artıracak şekilde planlanan projede sporunuzu sahilde deniz kokusunu içinize çekerken sürdürebilir, su sporları ile hayatınıza tutku ve heyecan katabilirsiniz. Marmara Denizi’nden gelen temiz havayla sürekli oksijenli bir ortamda bulunan proje, çocuklar için de kaliteli bir yaşamı vaad ediyor.

Propa Aura Residence


Kartal’da inşa edilen Propa Aura Residence projesini Propa İnşaat hayata geçiriyor. Tapu teslimlerinin hemen yapıldığı projenin temeli 2010 yılının Nisan ayında atıldı.

Aura Residence projesinin sosyal alanlarında çocuk oyun alanları, geniş yeşil alanlar, yüzme havuzları, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, spor ve fitness salonu, güvenlik, kapalı otopark gibi özellikler mevcut. 8 bin metrekare alan üzerinde yükselen Propa Aura Kartal’ın inşaat alanı ise 21 bin metrekare.

Aura Residence projesinde 3. Kattan itibaren tüm konutlar panoramik manzaraya hakim konumda. Tüm dairelerin güney cepheye baktığı proje 195 konuttan meydana geliyor. İki blok halinde tasarlanan projede bloklar zemin + 16 katlı olarak inşa ediliyor.

Adanus Park

Kartal'ın en prestijli projelerinden olan Adanus Park, Kartal, Tem bağlantı otoyolu üzerindeki 10 üzerine 180 dairelik residence olarak inşa ediliyor. Aile olgusu öneminin bilinciyle hayata geçirilen Adanus Park, daire metrajları açısından avantajlı, güvenli, ferah olma özellikleriyle üretiliyor.

E-5 karayolu ve TEM otoyolu bağlantı noktasında Adanus Park, bölgenin stratejik açıdan önemli bir konumunda yer alıyor. Kartal Kentsel Dönüşüm, Marina, Liman ve sosyal komplekslerin bulunduğu önemli noktalann yakınında yükseliyor.

Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı, Kartal Deniz otobüsleri limanı, yapılmakta olan Kartal Kadıköy Metro hattı, Anadolu TCDD demiryolu ulaşımı, dünyanın en büyük Adliye Sarayı ve aynca M-1Tep Real - Praktiker ve Kartal Outlet Alışveriş Merkezinin yakın sınır komşusu olan Adanus Park projesi, hak sahiplerine kazanç sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Milliyet