Karabük'te Kredilere Talep Yok

12/09/2012

Karabük Esnaf Kredive Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün, tüketicinin kartla, taksitle, ev kredisi ile borçlandırıldığını, insanlarımızın istikbaline ipotek konulduğunu açıkladı.

Karabük Esnaf Kredive Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün, esnafın krediyetalep göstermediğini söyledi. 

Karabük Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün, Karabük’te sürecin durgun olduğunu belirterek, esnafın krediye talep göstermediğini söyledi.

İnsanlarımızın İstikbaline İpotek Konuldu

Aygün, “Karabük’te süreç yaz döneminde düşük. Üniversiteye gelen öğrenciler biraz hareketlilik oluşturdu. İl genelinde bir durgunluk söz konusu. Kredilerimiz açık, rakamlarımız yüksek, 60-70 bin TL’ye kadar kredi verebiliyoruz. Ama talep yok. Talep olduğu zaman karşılıyoruz. Bunda Borçlar Kanunu, Ticaret Kanunu, bankaların yeni aldığı şekiller etken sebepler. Her banka her şeyi görebiliyor. Bunlarda yaptırımı olan olaylar. Daha önce cezai işlem uygulanan esnaf kredi alamıyor. Bunları aşmak için gerekeni yapıyoruz, bankamızda yardımcı oluyor, ama talep yok. Bir TV kanalında ekonomi programı izlerken, icra takibine girenlerin 20 milyar TL olduğunu konuşuyorlardı, Karabük içinde bu böyle. Her şey bir birine bağlı. Tüketici kartla, taksitle, ev kredisi ile borçlandırıldı, yani insanlarımızın istikbaline ipotek konuldu. Çoğu arkadaşımız maaşlarını alamadı. İşini bilenlerde çok azınlıkta kaldı. Tüketicide olan sıkıntı otomatik olarak esnafa yansıyor” dedi.

Kaynak: Star