KEY ödemeleri Meclis’ten geçti

09/12/2009

Konut Edindirme Yardımı'nda hak sahibi olduğu halde parasını alamayan 3 milyon kişiye daha ödeme yapılmasına yeni imkan tanıyan yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

ANKEY ödemeleri Meclis’ten geçtiKARA - TBMM Genel Kurulu'nda, 'Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı' kabul edilerek yasalaştı.

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa, hak sahiplerine yapılacak ödemelerin 31 Mart 2011'de tamamlanmasını öngörüyor.

Yasaya göre, hatalı bildirimlerin düzeltilmesine ilişkin bir sistem tanımlanması oluşturulacak, böylece hatalar nedeniyle olabilecek hak kayıpları önlenecek.

28 Temmuz 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan listede isimleri yer aldığı halde hatalı bildirimler nedeniyle paralarını alamayan hak sahiplerine bir imkan daha sağlanmış olacak.

Buna göre; son talepler 31 mart 2010'a kadar toplanacak, ödemeler ise 31 Mart 2011'de tamamlanacak. Gecikmeden dolayı hak kaybına uğrayanlar key ödemelerini yüzde 10 farkla alacaklar. İlave gecikmelerde ise hak sahiplerine her üç ay için yüzde 1,25 ek fark da ödenecek.

Tasarı 3 milyon kişiye 1.4 milyar lira ödenmesini öngörürken, 11 Kasım 2009 tarihi itibariyle 5 milyon 397 bin hak sahibine 2 buçuk milyar lira key ödemesi yapılmıştı.

Yasaya göre, hak sahiplerine ilişkin bilgilerin bankaya bildirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlara verilen ve 29 Haziran 2009 tarihinde sona eren 8 aylık süre, 1 ay daha uzatılacak.

Kaynak: Ntvmsnbc