Kimlik Belgesi Olmayan Yeni Konut Satılamayacak

04/11/2010

Ekolojik evler enerji tüketimini yüzde 90 azaltıyor

everPolisan Profesyonel Satış ve Kanal Destek Müdürü Azade Yazgan, Enerji Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya istinaden mevcut bina stoklarının %90’ının yalıtımsız olduğunu belirterek, bu bağlamda AB (Avrupa Birliği) Uyum Süreci’nde konutlar için getirilen “Enerji Kimlik Belgesi” alma zorunluluğunun yeni inşa edilen binalarda 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulacağını söyledi.

Enerji Tüketimini %90 Azaltan Ekolojik Evler


Bu tarihten itibaren yeni yapılacak olan Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip olmayan binaların alım-satım işlemlerinin yapılmayacağını vurgulayan Yazgan, mevcut binaların ise 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi’ni almış olmaları gerektiğini kaydetti. Yazgan, “BEP (Binalarda Enerji Performansı) Yönetmeliği’yle birlikte binalar, yalıtım, ısıtma ve soğutma verileri ışığında A’dan G’ye en tasarrufludan, enerji israf edenine doğru sınıflandırılacak” dedi.

Verilecek belge ile mevcut ve yeni konutlarda ısı yalıtımının özendirileceğini belirten Yazgan, “Ayrıca ekolojik pasif ev uygulamalarına geçiş yapılacak” dedi. Yazgan, ekolojik pasif evlerle birlikte yapılan yalıtımın daha kalın malzemeden yapılması sağlanarak, enerji tüketiminin ve çevreye salınacak karbon gazlarının da yaklaşık %90 oranında azaltılmasının sağlanacağının altını çizdi.

Kaynak: Haber Türk