Konut Cambazları geride mağdur ordusu bıraktı

21/12/2009

KC Group'un maketten sattığı üç projeden konut alanlar ne ev sahibi olabiliyor ne de paralarını geri alabiliyor. Firma ise yeni ortakla projelerin tamamlanacağını savunuyor.

kc.

İstanbul'da 2008 yılında 3 projeye başlayan ve "Sözlerini tutmayı alışkanlık haline getirenler değerleriyle yükselir" sloganıyla maketten satış yapan KC Group, geride yüzlerce mağdur bıraktı.

Ev sahibi olma hayali ile KC Group'un ma- Pendik Binbir Evler, Sarıgazi Sarıköy ve Taşdelen Güven Konutları'ndan daire alanlar, ne evlerine kavuşabildi ne de sözleşmelerini fesh ettikten sonra paralarını geri alabildi. KC Group tarafından mağdur edildiklerini öne süren kişiler, gazetelere verilen ilanlarla "Şimdi al 18 ay sonra yaşa" sloganıyla pazarlanan projelerin kaba inşaatlarının bile ortada olmadığını dile getiriyor.

İddialara göre KC Group mağdurları 3 ana grupta toplanıyor. Birinci grup sözleşmelerini fesh edenlerden oluşuyor. KC Group'un yüzde 10 kesinti yapıp 180 gün içinde ödemesi gereken paralar ödemediğini elir süren bu grubun bir bölümü mahkemelere de başvurmuş durumda.



Senetler Devredilmiş

Sözleşmeyi fesih talepleri firmaca kabul edilmeyip, mahkeme yoluyla fesih kararı aldırarak ödedikleri paraları geri almayı talep eden ikinci grup mağdurlar da mahkeme kararını bekliyor. Üçüncü grupta ise KC Group tarafından senetleri 3'ncü şahıslara devredilenler var.

Yeni ortakla sorunları çözeceğiz

SORULARIMIZI ve iddiaları yanıtlayan KC Group ortaklarından ve Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erbarlas ise, mağdurlara söylediklerini bize de tekrarladı. Hafta başında görüştüğümüz Erbarlas, yabancı bir ortakla anlaşma imzalama aşamasına geldiklerini, çarşamba günü bu anlaşmayı internet sitesinden açıklayacaklarını (açıklanmadı) ve önümüzdeki hafta da bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracaklarını kaydetti.

Erbarlas, krizden etkilendiklerini bir süre inşaatların durduğunu doğrulayarak, "İnşaatlarımıza yeniden başladık, Taşdelen Projesi'nde yüzde 60 seviyesindeyiz, Sarıgazi Projesi 2010 sonunda bitecek" diye konuştu. Bu hafta önemli bir ortaklığı açıklayacaklarını dile getiren Erbarlas, "15 gün içinde sözleşmesini feshedenlere tüm paralarını ödeyeceğiz. Projeleri tamamlayacağız, sonra da yurt içinde ve yurt dışında yeni projelere başlayacağız" dedi.

Mağdurlar Facebook'ta grup kurdu

lKC Group'un projelerinden daire alıp aynı kaderi paylaşanlar birbirleriyle iletişim kurmak ve ortak hareket edebilmek için sosyal iletişim ağı facebook'ta grup oluşturdu. 'KC Group Mağdurları' ve 'Binbirevler' adında iki grupta yaklaşık 100 civarında kişi yer alıyor. Grup üyeleri aralarında mağduriyetlerini nasıl gidereceklerini tartışıyorlar.

Şekerspor'u alıp, transferler yapmıştı

2005'te Şekerspor'u satın alan KC Group, Sergen Yalçın gibi yıldız futbolcuları transfer etti 2 yıl sonra sponsorluk desteğini çekti. KC Group Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir kulübün de başkanı.

Açıklamalar tatmin etmiyor

Telefonla ve yüz yüze görüştüğümüz ancak isminin açıklanmasını istemeyen mağdurların bir kısmı, KC Grup yetkililerine ulaşmakta zorluk çektiklerini, ulaştıklarında ise sürekli oyalandıklarını anlatıyor. Bir mağdur, 4-5 aydır kendilerine paralarının ödeneceğini, her görüşmede yabancı bir ortakla "Haftaya anlaşma imzalayacağız" dendiğini belirterek, artık firmanın inandırıcılığını kaybettiğini, adeta kendileriyle dalga geçildiğini ifade ediyor.

Bu hızla 2026'da biter

Avukat Sevil Akıncı / Binbir Evler Projesi
Binbir Evler projesinden daire alan Akıncı, Tüketici Mahkemesi'nin atadığı bilirkişinin inşaat hızının bu şekilde devam etmesi halinde projenin 2026 yılında biteceğine dair raporu bulunduğunu belirtiyor. Avukat Sevil Akıncı, hem KC Group hem de araziyi kat sahibi veren Polisan hakkında dava açtıklarını kaydetti.

Haciz kararı aldırdık

B.Ç / Taşdelen Güven Konutları
Taşdelen Güven Konutlarından daire alan ancak sözleşmesini fesih ederek senetlerini geri almayı başaran B.Ç ise bugüne kadar ödediği 65 bin TL'yi alamadığını söylüyor. Kardeşinin de aynı durumda olduğunu belirten B.Ç, "AHaciz kararı aldırdık. Ancak KC yapı karara itiraz ederek zaman kazanmak istiyor. Şirketin içini boşattığına dair duyumlar alıyoruz" diyor.

5 kuruş ödeme yapılmadı

O.U / Taşdelen Güven Konutları
KC Tasdelen Güven Konutları'ndan 2008 Nisan'ında eşi S.U. adına bir daire aldığını ifade eden O.U'da, "Tam bir sene önce 8 Kasım 2008'de sözleşmemi iptal ettim. Sözleşme gereği Mayıs 2009'da ödemiş olduğum parayı cezai kesintisi düşüldükten sonra almam gerekiyordu. Halen 5 kuruş ödeme yapılmadı" diyor.

Bayram geçti 'Tık' yok

N.Y / Binbir Evler Projesi
Mart 2009 başında sözleşmesini iptal eden N.Y'de hem bazı senetlerinin (yüklü peşinat senedi dahil) kendisine verilmediğini hem de parasını alamadığını belirtiyor. N.Y, "Geçen haftalarda bir telefon edip sözde banka hesap numaramı teyit ettiler ve ödemelerin bayram öncesi yapılacağını söylediler ama tık yok" diye konuştu.

 

Kaynak: Sabah