Konut Edinmek mi Yuva Kurmak mı

14/04/2012

Konut talebinin buluşma noktasını tasarrufların miktarı, konut fiyatlarının geldiği seviye, konut kredisi faiz oranları ve ilgi gören bölgelerdeki projelerin albenisi oluşturur

Bahar ayları sadece güneşin, sıcak yaz tatillerinin değil, aynı zamanda konut sahibi olma isteği ile gayrimenkul piyasasında yaşanacak hareketlenmelerin de habercisi. Üretilen gayrimenkul ile konut talebinin buluşma noktasını ise tasarrufların miktarı, konut fiyatlarının geldiği seviye, konut kredisi faiz oranları ve ilgi gören bölgelerdeki projelerin albenisi oluşturur.

Aynı dönem Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancılar için de en uygun zamandır. Evet, gayrimenkul tüm dünyada olduğu gibi Türkiye 'de de en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olmayı sürdürüyor. Ancak neredeyse tüm Dünya'yı etkisi altına alan ekonomik kriz, ev sahibi olmak isteyenlerin kararlarını etkiliyor. Buna rağmen inşaat firmaları ürettikleri gayrimenkulleri satışa sunuyorlar. İstanbul'da peş peşe yeni projeler, kampanyalar hız kesmiyor.

Banka konut kredisi faiz oranlarına bakıp ev alma isteğini erteleyenler için, konut üreticisi firmalar çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Vadeli konut almak isteyenlere  Yüzde 1'lerin altında taksitlerle ev sahibi olma imkânı sağlıyorlar. Peşin ödemelerde ise oldukça cazip indirimler yapılıyor.

Önünüze çıkan her fırsat size özeldir aslında. Bunun içine yukarıda sıraladığımız kriterler ev (fiyat,faiz,vade,bölge) beğeninizi, komşuluk fırsatlarını, ilk duyduğunuz heyecanı eklediğinizde, yaşanmışlığın gelecek yıllardaki fırsatlardan çok daha değerli olduğunu göreceksiniz.

Kaynak: Sabah