Konut Fiyatları 2018’de Ne Olacak?

08/11/2017

Konut fiyatlarında ne yazık ki yakın zamanda düşme beklenmiyor.

Konut satın almak isteyenlerin merakla beklediği “konut fiyatları 2018’de ne olur?” sorusunun cevabı, yıl sonuna yakın yeniden gündeme geldi. Markalı konut üreticileri birbiri ardına zam yapacaklarının sinyallerini vermeye devam ederken vatandaşta, konut fiyatları düşüyor beklentisi hakim. Peki, konut fiyatları ne olacak?

Konut Fiyatları Ne Yazık ki Yükselecek!

Konut fiyatlarında ne yazık ki yakın zamanda düşmesi kesinlikle beklenmiyor. Bunun tam tersine inşaat maliyetlerinde yaşanan yükseliş ve arsa fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşması gibi farklı pek çok nedene bağlı olarak konut fiyatlarına zam gelmesine kesin gözü ile bakılıyor. Zaten pek çok toplu konut üreticisi 2018 itibari ile zam yapacaklarını duyuruyor. Bazı kişiler yapılan bu açıklamaların satışları arttırmak için yürütülen bir pazarlama politikası olarak görürken açıklanan veriler de zam yapılmasının kaçınılmaz bir hale geldiğini gözler önüne seriyor.

Konut Almak İçin Uygun Zaman Mı?

Toplu konut üreticilerinin yıl sonu hedeflerini tutturmak amacı ile yürüttüğü kampanyalar aslında konut satın almak için son derece uygun bir dönemde olunduğunu gösteriyor. Peşinatsız konut projeleri, faizsiz konut kredisi, düşük faizli konut kredisi desteği gibi farklı çok sayıda kampanya düzenlenirken bu da konut sahibi olmak isteyen kişilere kaçırmamaları gereken fırsatlar sunulması anlamına geliyor. Bütçeye uygun krediye karar vermeden önce kredi alacak kişiye özel konut kredisi hesaplama yapılması gekekiyor.

Banka konut kredisi faiz oranları şu anda biraz yüksek sınırlarda yer alsa da düşen konut fiyatları kredi kullanarak ev satın almak isteyen kişilere cesaret veriyor. Zaten konut kredisi faizleri yüksek olsa da yakın zamanda konut kredisi faiz oranları düştü haberlerinin yayınlaması da beklenmiyor. Böyle bir faiz indirimi yapılsa dahi zaten kredi kullanan kişiler konut kredisi yapılandırma hakkından yararlanarak düşen faiz oranlarından yararlanma hakkını ellerinde bulunduruyor. Bu sayede konut kredisi faiz oranları düştüğü anda mağdur olmanızın önüne geçilmiş oluyor.

Kaynak: Finans 365