Konut Getirisi 5.5 Yıl Aradan Sonra Mevduatın Altında Kaldı

03/08/2017

Konutder Başkanı Altan Elmas mevduat faizleri hızlıca geri çekilmeli ki konut kredisi faiz oranları da bu seviyede tutalım dedi

Konut getirisinin 5.5 yıl aradan sonra ilk kez mevduat faizinin altında kalması önümüzdeki dönemlerde inşaat sektörüne zarar verebilir. Türkiye’de konut fiyatları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12.58 artarak yüzde 12,73 seviyesindeki 3 ay vadeli TL cinsi ortalama mevduat faizinden daha az getiri sağladı.

Bu durumun önümüzdeki dönemde ekonominin lokomotifi inşaat sektörüne zarar vereceği öngörülüyor. Çünkü vatandaş yüzde 15’lere varan faizler nedeniyle paradan para kazanma yolunu seçiyor. Önlem alınmazsa bu durumun ekonomiye de zarar vereceği düşünülüyor.

Konut Getirisi Faizin Altında Kalmaz

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut getirisinin uzun vadede hiçbir zaman faizin altında kalmayacağını söyledi. Mevduat faizine para yatıran tüketicinin daha kazançlı olmayacağını belirten Durbakayım, “Tüketici mülkünü mevduata değişmesin. Çünkü yerine koyamaz.” dedi.

Faizler Düşmeli

Konutder Başkanı Altan Elmas ise, bankaların yarışa girmeden faizleri geri çekmesi gerekiyor dedi. Almas, mevduat faizleri hızlıca geri çekilmeli ki konut kredisi faiz oranları da bu seviyede tutalım diye konuştu.

Kaynak: Habertürk