Konut Kredilerinde Genişleme Devam Ediyor

07/04/2011

Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektör Raporu'nda konut kredilerinin genişlemeye devam ettiği, ancak faiz oranlarındaki artışın engel teşkil edebileceği açıklandı.

ev22'Türkiye ve Dünya Gayrimenkul Sektör Raporu 4. Çeyrek 2010''da yer alan sonuç ve değerlendirmeler açıklandı.

Faiz Artışı Konut Kredilerinin Genişlemesini Yavaşlatabilir

Raporu hazırlayan Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri'nden Dr. Can Fuat Gürlesel de konut kredilerinin genişlemeye devam ettiğini, ancak önlerindeki engelin faiz oranlarındaki artış olduğuna dikkati çekerek, ''Önümüzdeki çeyrekten itibaren faiz oranları yüzde 1'e yaklaşabilir. Yılın ikinci yarısında bankalar sübvanse etmediği müddetçe mutlaka yüzde 1 ve üzerini görürüz. Bu, konut kredilerinin genişlemesinde yılın ikinci yarısında bir yavaşlama yaratabilir diye düşünüyoruz'' dedi.

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel, Merkez Bankasının aldığı kararların konut fkonut kredileri  faiz oranlarına yansımasına ilişkin, ''Bu önlemler konut kredi faizlerini artıracaktır. Konut bir tüketim malı değildir, bir yatırım malıdır, temel ihtiyaçtır. İsteğimiz, bu yeni önlemlerin konut kredilerine uygulanmaması yönündedir'' dedi.

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Onaran da konut kredilerinde bu yıl da yüzde 25'ler seviyesinde büyüme gerçekleşeceğini belirtti.

Kaynak: Haber Türk