Konut Kredilerinde Vergi İstisnaları Yeniden Değerlendirilecek

18/12/2014

Ekonomide Yapısal Dönüşüm Programı"nın 2. Paketi' bugün açıklanıyor, konut kredilerinde vergi istisnaları yeniden değerlendiriler, düşük gelirlilerin konut sahibi olması kolaylaştırılacak.

"Ekonomide Yapısal Dönüşüm Programı"nın 2. Paketi' bugün açıklanyor, 25 alanı içeren pakette konut kredileri ile düşük gelir sahiplerinin konut edinmesi kolaylaştırılacak.

KrediPazari.com'un Takvim Gazetesi'nden edindiği bilgilere göre, reel sektörün dönüşümüyle ilgili daha önce 25 paketin 9'u açıklanmıştı. Ekonomiyle ilgili yeni haberi içeren 8 paket de bugün açıklanacak. Makro ekonomik dönüşümü içeren pakettin içeriğinde sosyal destekler de yer alacak. Vergi sistemi ise tasarrufu özendirecek şekilde yeniden düzenlenecek. Konut kredilerinde vergi istisnaları yeniden değerlendirilerek, düşük gelirlilerin konut sahibi olması kolaylaştırılacak. Tek konutun satışında vergi muafiyeti için belirlenen 5 yıl sınırının da kaldırılması bekleniyor. Buna göre, bir konutu olan, 5 yıldan önce evini satsa bile değer artış kazancından istisna olacak. Yeni dönemde lüks ve ithalat yoğunluğu olan kharcamaların önüne geçmek için yüksek ürünler tespit edilerek bunlara yönelik caydırıcı vergilendirme yapılacak.

Kaynak: KrediPazarı