Konut Kredisi Borçlarını Ödeyemeyince Organlarını Satılığa Çıkardı

07/03/2013

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde iki yıl önce eşi ile birlikte çektiği ev kredisini işsiz kalınca ödeyemeyen bir kişi, kredi borçlarına karşılık tüm organlarını satılığa çıkardı.

İHA'nın haberine göre Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde iki yıl önce eşi ile birlikte çektiği konut kredisi borcunu işsiz kalınca ödeyemeyen bir kişi, kredi borçlarına karşılık tüm organlarını satılığa çıkardı.

Evli ve bir çocuk babası olan Ahmet İşçimen (31) eşi ile birlikte 2 yıl önce iki farklı bankadan konut kredisi kullandı. Fabrikada eşiyle birlikte işçi olarak çalışan İşçimen, ev sahibi olmak için konut kredisi başvurusu yaptı. Kendi adına 41 bin TL, eşi adına 13 bin TL konut kredisi kullanan İşçimen, kredi kullandıktan 2 ay sonra işsiz kaldı ve konut kredisi taksitlerini ödeyemedi. 8 ay boyunca işsiz kalan çift, kredi taksitlerini kredi kartlarını kullanarak ödemeye çalıştı. Konut kredisi borcuna ilave bir de kredi borcu eklenen İşçimen ailesinin borcu katlanarak arttı.

Bankalara olan borçlarının kısa zamanda yaklaşık 80 bin TL’ye çıktığını söyleyen Ahmet İşçimen, ‘’Artık bu borçları ödeyecek gücümüz kalmadı. Konut kredisi ve kredi kartı borcuna karşı bankalar icra işlemi başlattı. Hem eşim hem de kendim asgari ücretle çalışıyoruz. Bu şekilde borçlarımızı ödememiz mümkün değil, yardım istiyorum’’ dedi.

Borçlarını yapılandırmayı deneyen ancak çıkar yol bulamadığını ifade eden İşçimen, ‘’Cumhurbaşkanlığı’na, BDDK'ya, milletvekilleri ve fabrika müdürlerine müracaatta bulunarak derdimi anlattım. Borçlarımın yapılandırılmasını istedim. Ancak şu ana kadar yaptığım başvuruların hiç birisinden olumlu sonuç alamadım’’ dedi.

Eşi ve ilkokulu birinci sınıfa giden çocuğu ile birlikte oldukça zor duruma düştüklerini kaydeden İşçimen, ‘’Evimizde her gün huzursuzluk var. Evde olduğumda bir kulağım kapıda, acaba avukat ne zaman gelecek? diye düşünüyorum. Çalıştığımız işyerinde ise sürekli evi ve borçları düşünüyorum. Artık huzurumuz kalmadı, bir çıkış yolu arıyorum’’ dedi.

İşçimen, kredi kartı borçlarının bir kısmına istinaden İcra Dairesi’ne taahhütname verdiğini anlatarak ‘’Geçtiğimiz günlerde İcra için evimize geldiklerinde 11 Mart’a kadar borçların bir kısmını ödenmek koşuluyla taahhütname verdim. 11 Mart’a kadar belirttiğim borçları ödeyemezsem her taahhütname için 3 ay hapis yatacağım’’ ifadelerini kullandı.

Kredi borçları için çıkar yol bulamayan İşçimen, tüm organlarını satılığa çıkardığını, borçlarını ancak bu şekilde ödeyebileceğini açıkladı. Facebook’a ilan verdiğini belirten İşçimen, ‘’Tüm organlarım hatta kendimi satılığa çıkardım. Bir sonuç almayı bekliyorum. Umarım buradan bir sonuç çıkar’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA