Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 1'in Altını Görür mü?

18/05/2016

Yeni başkanın göreve başlamasıyla özellikle konut kredisi faiz oranlarında indirim kararlarının alınması bekleniyor.

Banka kredisi kullanacaklar için müjde gibi faiz yorumu

Ekonomi piyayasında dikkatler konut kredisi faiz oranlarına yöneldi. Özellikle ev alacaklar, konut kredisi faiz oranları düşer mi sorusunun cevabını merakla bekliyor. Uzmanların beklentilerine göre indirim yolda...

Hem yatırımcıların hem de konut kredisi kullanarak ev sahibi olacakların gözü kredi faizlerinde. KrediPazari.com'un Ekonomi Kıbrıs'tan edindiği bilgilere göre, özellikle Türkiye Merkez Bankası yeni başkanı Murat Çetinkaya'nın göreve atanmasıyla başlayan yeni dönemde, sert faiz indirimlerinin olması bekleniyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 1'in Altını Görür mü?

Yeni başkanın göreve başlamasıyla piyasalarda faiz oranlarında indirim beklendisi oluştu. Özellikle konut kredisi faiz oranlarında alınacak indirim kararıyla konut alımlarının da hızlanması ve sektörün ivme kazanması bekleniyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un yaptığı açıklamalara göre, yakın zamanda bu beklenti gerçekleşerek, konut kredisi faiz oranları yeniden yüzde 1 faiz bandını yakalayacak. Faiz indirimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kurum, beklentilerinin faiz oranlarında indirim yapılacağı yönünde olduğunu ancak faizlerin birden düşeceği algısının oluşmaması gerektiğini belitrtti. Kurulun faizi indireceği yönünde herkesin beklentisinin olduğunu belirten Kurum, faiz indikten sonra da süreç içerisinde piyasanın zaten faizi ortalama olarak 1'in altına düşereceğini, ilerleyen süreçte bunun değişebileceğini sözlerine ekledi. Bütün piyasayı da faiz inecek diye bir beklentiye sokmamak gerektiğini önemle vurgulayan Kurum, bu konuda hassas olmak gerektiğini belirterek şahsi görüşünün yakın vadede konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına ineceğini yönünde olduğunu vurguladı.

Kaynak: KrediPazarı