Konut Kredisi Faiz Oranlarındaki Düşüş Konut Satışlarına Olumlu Yansıdı

10/05/2013

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır konut kredisi faiz oranları düşmeye başladıktan sonra konut satışlarının arttığını belirtti

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, Helenium serisinde 5 ayrı projeye imza attıklarını anlattı. Başarır, "Yeşile yakışan evler, size yakışan bir hayat" sloganıyla yola çıkan projenin, 11 bin metrekarelik alan üzerinde 40 bin metre karelik inşaat alanına sahip olduğu bilgisini vererek, "İnşaat sadece yapılar üretmek değil, aynı zamanda yaşamı şekillendirmektir.

Önce Hayaller Sonra Yuvalar Kurmak

Helenium Garden projesini Kurtköy-Pendik lokasyonunda gerçekleştireceklerini ifade eden Başarır, bölgenin ulaşım imkanları açısından da avantajlar sağladığını kaydetti.
 Söz konusu projedeki daireleri lansmana özel 69 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunduklarını aktaran Başarır, daire büyüklüklerinin 40 metre kareden başlayıp, 153 metre kareye kadar çıktığını söyledi.

Ortalama metrekare fiyatlarının ise lansmana özel bin 900 lirayla-2 bin 500 lira arasında olduğunu dile getiren Başarır, projenin toplam 4 blok ve 280 daireden oluştuğunu ifade etti.
 Söz konusu projenin, Aralık 2014'te tamamlanması hedefleniyor.

Konut Kredisi Faiz Oranlarındaki Düşüş Konut Satışlarına Olumlu Yansıdı

Alptekin Başarır, basın toplantısından sonra AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
  Konut kredisi faiz oranları düşmeye başladıktan sonra konut satışlarının arttığını belirten Başarır, son 1 aydır satış ofislerine gelen ve telefonla arayan müşteri sayısında oldukça artış kaydettiklerini söyledi.

Konut kredisi faiz oranlarının biraz daha düşmesiyle birlikte satışlarda daha da artış olacağını vurgulayan Başarır, "Eğer Merkez Bankası 0,5 baz puan daha indirim yaparsa, bunun da konut kredisi oranlarına yansıyacağını düşünürsek, konut satışlarında oldukça ciddi artış olacaktır. İşsizliğe ve büyümeye direkt bu kadar etki eden başka sektör olmadığına göre, ben bunun konut satışlarına çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 Başarır, şirketin halka arzının düşünülüp düşünülmediğine yönelik bir soru üzerine ise, "2015'ten sonra gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak böyle bir projemiz var" dedi.
 
Bu yıl içerisinde Kurtköy'de yükselen başka bir projelerini daha açıklayacaklarını kaydeden Başarır, 2014 yılında şehrin merkezinde kentsel dönüşüm sahaları ile ilgili bir kaç işleri daha olduğunu, şehir dışında da İzmir'de görüştükleri bir yer olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı