Konut Kredisi Faiz Oranlarındaki İndirimlerle Emlak Sektörünü Hareketlendi

18/12/2012

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, bankaların konut kredi faiz oranlarında indirime gitmesinin Emlak ve İnşaat sektörüne olumlu etkilediğini söyledi.

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, bankaların konut kredi faiz oranlarında indirime gitmesinin Emlak ve İnşaat sektörüne olumlu etkilediğini söyledi.

Ülkemizde bankaların konut kredisi oranlarının yılın en düşük seviyesine çekmesinin ardından emlak sektöründe hareketlilik artarken, sektördeki hareketlilik Didimli emlakçıları da sevindirdi. Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun kredi faiz oranlarının indiriminden sonra güzel bir piyasa oluştuğunu ve hızlı şekilde müracaatların olmaya başladığını kaydederek "Talepler muhakkak arttı ama alımlar hemen olmadı. Biz de bu süre içerisinde ev sahibi olmak isteyenlere çağrımız da oldu. Kiracı olanlar verdikleri kiranın üstüne az bir miktar para koyarak konut kredisi ödemeye başladılar. Tabii bu süreçte konut fiyatlarının da makul düzeyde olması iyi oldu. Hem alıcılar hem de satıcılar durumdan memnun. 2012 yılının son aylarında başlayan bu sürecin 2013 yılının ilk aylarında da süreceğini tahmin ediyorum. İnşaat firmaları da yeni inşaatlara başlayacaktır, bu da sektöre bir hareketlilik getirecektir."dedi.

Didimli Emlakçılar Fuarlara Katılacak

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun İnşaat ve Emlak sektörü temsilcilerinin fuarlara katılmaları noktasında çalışmalara başladıklarını kaydederek "Nisan ayında İngiltere, Mayıs'ta ise Almanya'da emlak ve konut fuarı yapılacak. Sektörler bazın bu fuarlara katılım sağlamayı planlıyoruz. Buradaki çalışmalarımızda Didim'i tanıtıp, yeniden Didim'de bir hareket sağlamayı hedefliyoruz."dedi.

Coşkun ayrıca Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce uygulamaya sokulan SMS yoluyla bilgilendirme çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

Kaynak: Star