Konut Kredisi Faiz Oranlarındaki Yükselme Evora İstanbul'u Etkilemedi

16/02/2012

Yükselen konut kredisi faiz oranları, Avrupa’daki ekonomik krizin Türk ekonomisi üzerindeki baskıları ve konut sektöründeki rekabete rağmen ilk etaptaki ekonomik fiyat politikası Evora İstanbul Marmara’da da devam edecek.

Yükselen Konut Kredisi Faiz Oranlarına Rağmen Evora İstanbul Marmara’da Ekonomik Fiyat Politikası Sürüyor

Tasarrufların değerlendirmek ve geleceğe iyi bir yatırım yapmak isteyenler için güvenli bir liman olarak gösterilen Evora İstanbul projesi, mütekabiliyet yasasından sonra yabancıların da ilgi odağı olacak.

Teknik Yapı’nın Emlak Konut GYO’nun hasılat paylaşımı modeli kapsamında gerçekleştirdiği Evora İstanbul’un 2. Etabı Evora İstanbul Marmara 90 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. İkinci etapta yer alan dairelerin Marmara Denizi ile iç içe bir konumda olduğunu belirten Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, Evora İstanbul Marmara’nın birikimlerine güvenli liman arayanlar için güvenli bir liman olduğunu söyledi.

Türk insanının tasarrufa çok önem verdiğini belirten Nazmi Durbakayım, gerek yurtiçi gerekse yurtdışı krizlerde tasarrufların hep güvenli liman olan gayrimenkule yöneldiğini açıkladı. Bu eğilimin son yıllarda biraz daha geliştiğini kaydeden Durbakayım “Türkiye ekonomisi artık iç ve dış krizlere karşı daha dayanıklı ve hazırlıklı. Ekonomideki bu değişim, Türk insanın tasarruflarını değerlendirme stratejisini de geliştirdi. Artık vatandaşlarımız sadece tasarruflarını korunmak için güvenli bir liman aramıyor. Aynı zamanda değerlendirecek bir liman olmasına da önem veriyor.

Evora İstanbul, önemli bir liman ve sahil kenti olan Tuzla gibi gelecek potansiyeli olan bir proje. Bir milyar lirayı aşan ekonomik büyüklüğe sahip bu proje, İstanbul’un gelecekteki sayfiye merkezi adaylarından Tuzla’nın göz bebeği olacaktır. Bu nedenle Evora İstanbul’u, tasarruflara hem tedbir hem de prim kazandırması anlamında güvenli bir liman olarak görüyorum” dedi.

Mütekabiliyet Evora İstanbul’a Prim Yaptırır

Tuzla’nın Anadolu yakasının prestijli sayfiye ve turizm bölgelerinden biri olacağına işaret eden Nazmi Durbakayım, bölgenin Sabiha Gökçen Havalimanı, Tuzla Limanı, E5, TEM, demiryolu gibi ulaşım olanaklarına sahip olduğunu hatırlattı. Avrupa Yakası’nı Anadolu Yakası’na bağlayacak Marmaray’ın Tuzla’nın merkezine kadar geleceğini söyleyen Durbakayım “Tuzla’dan tek araçla ve en kısa sürede Avrupa yakasına geçilecek. Ulaşımın yanı sıra sahip olduğu turizm ve ticaret potansiyeli bakımından da Tuzla, yatırım ve yaşam için gelecek vaat eden bir bölge” açıklamasını yaptı.

Mütekabiliyet yasası çıktıktan sonra Türkiye’de birçok şey değişeceğini kaydeden Nazmi Durbakayım başta turizm ve hizmet sektörü olmak üzere birçok sektörde canlılık yaşanacağını söyledi. Özellikle sahil ve turizm potansiyeli olan bölgelerin yabancıların ilgisini çektiğini hatırlatan Durbakayım “Yabancılar da paralarının kıymetini çok iyi biliyor. Tuzla gibi gelecek potansiyeli olan bölgeler, Ege ve Akdeniz gibi sahil şeritlerindeki bölgelerden daha cazip hale gelecektir. Tuzla’daki dairelerin metrekare fiyatlarının önünde alacak daha çok yol var. Bu bakımdan butik ve konsept bir proje olan Evora İstanbul, geleceğe yatırım açısından büyük bir avantaj sağlıyor.

90 Bin Liradan Başlayan Fiyatlar

Yükselen konut kredisi faiz oranları, Avrupa’daki ekonomik krizin Türk ekonomisi üzerindeki baskıları ve konut sektöründeki rekabete rağmen ilk etaptaki ekonomik fiyat politikası Evora İstanbul Marmara’da da devam edecek.

Bu kapsamda metrekare birim fiyatı 1.731 liradan başlayan Evora İstanbul Marmara’da stüdyo daireler 90 bin TL, 1+1 daireler 107.100 TL, 2+1 daireler 169.600 TL, 3+1 daireler 237.200 TL ve 4+1 daireler 327.900 TL’den başlayacak.

Peşinatta Yüzde 7 Kolaylığı

Evora İstanbul Marmara’daki daireler yüzde 7 peşinat avantajı ve uygun ödeme koşullarıyla satışa çıkarıldı. Konut kredisi kullanmak isteyenlerin ödemek zorunda olduğu yüzde 25 peşinat alternatif yaratan Teknik Yapı, bu kapsamda yüzde 7 peşinat ödeme avantajı sağlıyor. Firma, daire almak isteyenlerin yüzde 7 peşinattan sonra kalan yüzde 18′lik miktar için 12,18 ve 24 ay olmak üzere 3 eşit taksitli ara ödeme avantajı sağlıyor. Daire bedelinin kalan yüzde 75′i için konut kredisi kullandırılıyor.

Kaynak: Hürriyet