Konut Kredisi Faiz Oranlarının Yüksek Oluşu Fiyatları Etkilemedi

04/08/2016

Konut kredsi faiz oranlarındaki artış konut fiyatlarınıdaki yükselişi durduramadı. 2015 yılı, konutta yüzde 10 büyüme ve yüzde 20 fiyat artışıyla kapandı.

Türkiye'de yatırımcısının yüzünü en çok güldüren dolar ve konut oldu.

 2015 yılında konut fiyatlarında yüzde 20 oranında artış yaşandığı görüldü. İstanbul'da konut fiyatı en çok artan semt ise Alemdağ oldu.

Konutta Yüzde 20 Artış Oldu

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2015 yılında konut fiyatlarının yüzde 20 artıtığını belirterek, bu oranla konutun,yatırım araçlarından en fazla getiriyi sağlayanlar arasında yer aldığını ifade etti.

Özellikle son 10 yılda konut yatırımının en çok kazanç sağlayan yatırım araçlarının başında geldiğini ifade eden Baygan, Adana'nın en büyük 7 şehir arasında yüzde 29,31'lik oranla satış fiyatını en çok artıran şehir olduğunu bildirdi.

İstanbul'da Konut Fiyatlarındaki Artış Yüzde 53'lere Vardı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ise "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması" başlıklı çalışmalarına göre, şehrin 34 bölgesinde 1242 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 500 bine ulaştığını söyledi.

Yazıcı, 2015 yılında, bir önceki yıla göre kıyaslama yapıldığında metrekare bazında yüzde 53'e varan değer artışları olduğunu, İstanbul Alemdağ'da yüzde 53, Beylikdüzü Gürpınar'da yüzde 48, Kemerburgaz'da yüzde 44, Esenyurt'ta yüzde 39, Ataşehir'de yüzde 36'lık artışlar yaşandığını belirtti.

Faiz Oranlarının Yüksek Oluşu Fiyatları Etkilemedi

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş da gayrimenkul yatırımında her zaman umut olduğunu belirterek, konutun 2015'te de yatırımcısına ortalama yüzde 20 getiri sağladığını kaydetti.

Taş, "2015, bu kadar çok olay yaşanmasına rağmen yüzde 10 büyüme ve yüzde 20 fiyat artışıyla kapandı. Diğer yatırım araçlarıyla kıyaslandığında neredeyse en kötü geçen yıllarından birisinde bile gayrimenkul, yine en çok getiri sağlayan yatırım araçlarından oldu. Ve bu, fiyat artışı ve adetlere baktığınız zaman yüzde 1,20 gibi bir faizin olduğu dönem de oldu" dedi.

Kaynak: Ntv