Konut Kredisi Kullanan Gazi'nin Poliçesi İptal Edilmedi

29/07/2013

Şehit aileleri, gaziler ve vazife malulü olan ve faizsiz konut kredisi kullanan Fatih Özdel hayat sigortası yaptırmak istemediğini bankaya bildirmesine rağmen poliçesi iptal edilmedi.

Şehit aileleri, gaziler ve vazife malulü olan ve faizsiz konut kredisi kullanan Fatih Özdel hayat sigortası yaptırmak istemediğini bankaya bildirmesine rağmen poliçesi iptal edilmedi. Özdel yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

Faizsiz konut kredisini geçen sene kullandım , o dönemde Ziraat bankasınca konutum için DASK sigortası ve kendi özel ürünleri olan Konut Sigortası adı altında bir sigorta yapılmıştı. Bu sene tekrar DASK sigortası yanında Ziraat bankası 150 TL civarında olan kendi özel sigortalarını yenilemişler . Ziraat bankasının özel ürünü olan sigortanın yenilenmemesi için dilekçe verdim fakat dilekçeme arşiv kontrolünün ücretli olduğu, ücret yatırıldıktan sonra cevap verileceği cevabı verildi ve poliçem iptal edilmedi. Banka görevlisi poliçe bedelini ödemessem bir şekilde alınacağını söyledi.

Faizsiz konut kredisi kullanacak olan arkadaşların toplam borcu bitene kadar Ziraat bankasınca mağdur edilmemesi için Özel ürünleri olan Konut sigortasını imzalamamalarını aksi takdirde her sene konutun özelliğine göre 180 TL civarında DASK (zorunlu deprem sigortası) yanında 150 TL civarında Konut Sigortası ödeyecekleri hususunda uyarmak istiyorum .

Kaynak: Gazi Haber