Konut Almak İçin Uygun Zaman mı?

12/03/2018

Sürekli olarak yükselen konut kredisi faiz oranları kredi kullanarak konut satın almak isteyen kişilerin beklemede kalmalarına neden oluyor

Bu sorunun yanıtı konutu nasıl alacağınıza bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Konut satın almak için peşin paranız bulunuyorsa azalan talep nedeni ile düşen konut fiyatları nedeni ile kesinlikle hemen atağa geçmeniz gereken bir zamanda bulunuyorsunuz anlamına geliyor. Özellikle de markalı konut projeleri ellerinde kalan konut stoklarını tüketmek adına fiyatta indirime giderek son derece cazip koşullar sunarken nakit alımlarda da ekstra indirim yapabiliyor. Bu nedenle peşin parayla ev almak için bekliyorsanız bu tip projeleri araştırmanız tavsiye ediliyor.

Bu Dönemde Konut Kredisi Kullanarak Ev Alınır mı?

İkinci seçenek olan konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak seçeneğinde ise yükselen konut kredisi faiz oranları tüketicilerin önüne büyük bir engel olarak çıkıyor. Şu anda oldukça yüksek olan konut kredisi faizleri nedeni ile yüksek faiz yükü ile karşı karşıya kalan kişiler kredi kullanmaktan çekiniyor. Ancak konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte harekete geçmek gerekiyor.

Oluşan yüksek talep konut fiyatlarını kısa sürede yükseltir. bu da aynı şekilde kişinin cebinden fazla para çıkmasına neden olur.Yani konut fiyatları ve konut kredisi faiz oranları bir teraziye benzetilirse kefeden bir taraf sürekli olarak yukarıda kalır. Bu nedenle önemli olan kişinin kendi kriterlerine uygun olan konutu bulduğu anda alım için harekete geçmesidir. Üstelik konut kredisi için sunulan konut kredisi yapılandırma tüketiciye düşük faiz oranından kredi ödemelerine devam etme kolaylığı sağlıyor.

Konut Kredisi Yapılandırma Nedir?

Yüksek faiz oranları ile konut kredisi kullanan kişilerin konut kredisi faiz oranları düştüğü anda bankalarına başvuruda bulunarak konut kredisi faiz oranlarının düşen oran üzerinden çekilerek yeniden hesaplanmasıdır.Kredini yapılandırmak isteyen kişi düşen faiz oranlarından her zaman yararlanma hakkına sahiptir. Banka bunun için konut kredisi yapılandırma ücreti alsa da yine de düşük konut fiyatları oluşan tüm bu zararınızı tazmin edilmesinisağlar. Aylık ödeme gücüne göre şu andaki konut kredisi faiz oranları ile tüketicinin kredi ödemesine izin veriyorsa mutlaka alım için harekete geçilmesi öneriliyor.

Kaynak: Emlak 365