Konut Kredisi Kullanmadan Önce Bankaların Şartları İyi Araştırılmalı

13/03/2018

Günümüzde konut sahibi olmak sanıldığı gibi kolay olmadığı için bu süreçte konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar nakit ihtiyacını banka kredileri ile çözme yoluna gidiyor

Bankalar vatandaşların isteklerine ve ihtiyaçlarına göre çeşitli kredi seçenekleri sunuyor. Konut kredisi almak isteyen vatandaşların bankaların sunduğu kredi imkanlarını detaylı bir şekilde incelemeleri gerekiyor. Konut kredisi şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.

Konut Kredisinde Rakamı Ekspertiz Raporu Belirliyor

Konut kredisi gibi yüksek meblağlı ve değer bildirilmesi gereken kredi türlerinde banka adına yetkilendirilmiş uzmanlar tarafından değer belirleme raporu tutuluyor. Bu süreçte bankaya başvuru yapan kişilerin almak istedikleri konutu teminat olarak göstermeleri gerekiyor. Evin değerinin yaklaşık % 80’lik kısmının kredi olarak verilmesinden dolayı öncelikli olarak evin değerinin belirlenmesi gerekiyor. Bu durumda bankanın belirlediği alanında uzman bir ekspertiz tarafından evin net değeri rapor olarak hazırlanıyor ve kredi oranları da belirlenmiş oluyor. Kredi miktarının sorunsuz bir şekilde belirlenmesi açısından tüketicinin yararına olacak şekilde ekspertiz raporu zorunlu tutuluyor. Ekspertiz raporu bankayı ve tüketiciyi güvence altına alıyor.

Kaynak: Ekonomi 7