Konut Kredisi Masraflarını Geri Alanlara Kötü Haber

25/06/2013

Bankalar, başta konut kredisi dosya masrafı olmak üzere kimi nedenlerle bankayı mahkemeye verenleri kara listeye alıp ne kredi verdi ne de kredisini yapılandırdı

Bankalar, başta konut kredisi dosya masrafı olmak üzere kimi nedenlerle bankayı mahkemeye verenleri kara listeye alıp ne kredi verdi ne de kredisini yapılandırdı. Kredi ve yapılandırmalara bloke koyan bankalar ”Müşteri bizimle davalıdır” yanıtını verdi.

Bankalar ile tüketicilerin arasındaki anlaşmazlıklar giderek artıyor. Kredi alırken bankalara ödedikleri masrafları geri almak için mahkemelerin yolunu tutan tüketicileri dönüşte kötü bir sürpriz bekliyordu. Şikayetlere göre bankaları mahkemeye verenlere bankalar kendi kara listelerine alarak ne kredi veriyor ne de yapılandırma yapıyor. “Bankalar intikam aldı” diyen tüketicilerin şikayetleri şöyle yansıdı:

Bankadan Dosya Masrafını Alan Tüketici Kara Listeye Alındı

Yaklaşık 7 ay önce yüzde 0,88 ile konut kredisi kullanan tüketici, konut kredisi faiz oranları yüzde 0.68 olunca yapılandırma için bankaya başvuruyor. Başvurusu alınan tüketici bir kaç gün sonra banka tarafından aranarak yapılandırma yapılamayacağını söylüyor ve neden olarak tüketicinin daha önce kredi çektiğini ve dosya masrafını almak için tüketici hakları hakem heyetine başvurduğunu ve o yüzden banka tarafından kara listeye alındığını öğreniyor.

600 TL Kazandı 1600 TL Borçlu Çıktı

Bankadan kredi dosya masrafını alan bir başka tüketici de bankayla yaşadığı problemi şu şekilde anlatıyor:

'Bankanın eski müşterisiyim. Emekli aylığımı da devamlı bankadan çekmekteyim. Bankadan konut kredisi kullandım ve bankaya borcumu yapılandırma yapmak için gittiğimde size yapılandırma yapamayız cevabını aldım sebebini sorduğumda dosya ücreti için tüketici haklarına başvuruda bulunduğum için bana yapılandırma yapamazlarmış? Israr ettiğimde ise aldığım cevap dosya masrafı olarak mahkemece kazandığım 600 TL ücretten vazgeçecekmişim üzerine 200 TL mahkeme masrafını verecekmişim ve 800 TL yapılandırma ücreti verecekmişim ondan sonra düşünebilirlermiş'.

Kaynak: Emlak Fırsatları