Konut Kredisi Ödeme Tarihini Değiştirene 150 TL Ceza

29/07/2013

Bankadan aldığı konut kredisi için ödeme tarihini değiştirmek isteyen vatandaştan banka 150 TL para istedi.

Bankadan aldığı konut kredisi için ödeme tarihini değiştirmek isteyen vatandaştan banka 150 TL para istedi. Şikayetvar’ın haberine göre, Mersin’den Olcay Ç.’nin gönderdiği şikayet bankaların müşterilerden talep ettiği yeni bir ücreti daha ortaya çıkardı. Bankadan konut kredisi çeken tüketici, kredisinin ödeme gününü değiştirmek istemesi üzerine bankaya müracaat etti. Bankanın talebine verdiği cevaba ise şok oldu.

“

5 Günlük Fark 150 TL

Tüketici bankadan aldığı konut kredisini Temmuz ayının 10’unda kullandıktan sonra ödeme yapmak istediği günü Temmuz ayının 15’inde olmasını istedi ancak banka 5 günlük fark için müşterisinden 150 TL ücret talep etti.

Bankanın kredi masrafı almasına rağmen tekrar 150 TL istemesine tepki gösteren Olcay Ç. Şikayetvar’a çözüm aradığını şöyle ifade etti: “Bankanın Mersin Mezitli Şubesinden konut kredisi kullandım. Krediyi Temmuz ayının 10'unda kullandık ama ödeme tarihlerinin 15'inde olmasını istedim. Diğer bankalar bu olayı ücretsiz yaptıkları halde kredi çektiğim banka benden o kadar masraf almasına rağmen 5 günlük fark için 150 TL para istedi. Neyse genel merkezi arıyorum yetkili biri yok bir müşteri hizmetlisi çıkıyor ancak talep oluşturabiliyor. İnternet sitelerinde sorun çözelim kısmı var oraya yazıyorum 3 kezdir. Bırakın çözümü arayıp da olumlu olumsuz geri dönüş yapan bile yok. Böyle ilgisizlik görmedim

Kaynak: Milliyet