Konut Kredisi Seçeneklerindeki Bolluk Konfor Arayışını Ön Plana Çıkarıyor

14/09/2011

Konut Kredisi Seçeneklerindeki Bolluk Tüketicilerde Konfor Arayışını Ön Plana Çıkarıyor

a11_16Son yıllarda konut almak isteyenlerin, ”İki göz odam olsun yeter” demek yerine ilk sırada güvenlik olmak üzere, havuz, sauna, akıllı ev sistemleri ve spor alanları bulunan projeleri daha fazla tercih ettikleri bildirildi.

Konut kredisi seçeneklerinin çok fazla olması, uzun vadeye yayılması konut almak isteyenlerde ”daha iyi bir evde yaşamalıyım” düşüncesini ön plana çıkarıyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, dar ve biraz üstü gelire sahip vatandaşların ağırlıklı olarak TOKİ kanalıyla ev sahibi olmayı yeğlediğini, bu nedenle özellikle son birkaç yıldır inşaat firmalarının konut projelerinde müşterileri için farklı alternatifler sunmaya başladığını söyledi.

Konut projelerinde, yüzme havuzu, spor alanları, dinlenme alanları gibi bölümlerin standart hale gelmeye başladığını dile getiren Şahin, ”Yeni konutlarda ilk tercih edilen depreme karşı güvenli binalar. Akıllı ev sistemleri, sauna, kapalı spor salonları, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları da tercih sıralamasında ilklerde yer alıyor” dedi.

Şahin, özel bir yasayla konut üreten TOKİ ile inşaat firmalarının rekabet edebilme şansının bulunmadığına işaret ederek, ”TOKİ ile rekabet edemeyen firmalar, müşteri kapmak için farklı projeler üretmek zorunda kalıyor. Bu nedenle son zamanlarda konut projelerinde müşteriler için farklı tercihler sunuluyor. Piyasaya çıkan yeni arabalarda olduğu gibi yeni konut projelerinde de yeni donanımlar bulunuyor” diye konuştu.

İnşaat Sektörü Lider Bir Sektör

Bursa’da konut projelerinde de iddialı olan bir inşaat firmasının sahibi İnşaat Mühendisi Mecit Özkelebek de inşaatın Türkiye’nin lider sektörlerinden biri olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün sürekli değişkenlik gösterdiğini, firmaların birbirleriyle fiyat ve proje bazında yarıştığını dile getiren Özkelebek, bu durumun da konut almak isteyenlere yaradığını belirtti.

Özkelebek, ”İki göz odalı bir evim olsun” döneminin artık geride kaldığını ifade ederek, insanların hayatlarını geçirecekleri evlerin, mekanların konforlu, ferah ve diğer sosyal etkinlikler açısından geniş imkanlara sahip olmasını istediklerini kaydetti.

Bir dönem villa projelerin çok büyük ilgi gördüğünü anımsatan Özkelebek, son dönemde ise ”konak daire” projelerine yönelme olduğubu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı