Konut Kredisinde En Uygun Dönem

28/10/2010

İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, konut kredisi kullanmak için en uygun dönem olduğunu açıkladı.

recep_oram_547484753İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram 2010 yılı ikinci çeyreğinde yaz tatili, Ramazan ayı ve referandum süreçlerinden dolayı ötelenen konut alım taleplerinin eylül ortalarından itibaren canlanmaya başladığını belirtti. Oram Merkez Bankası’nın son yaptığı açıklamalar ışığında faiz artış beklentisinin 2011 yılına ertelendiğini ifade ederek, konut kredisi kullanımı için mevcut dönemin uygun göründüğünü kaydetti.

Konut kredilerinde Eylül ortalarında başlayan canlılığın ekimde de aratarak devam etmesi, yılın geri kalan aylarında ise mevsimsel şartların da etkisiyle nispi bir yavaşlama olması beklendiğini anlatan Oram, “Dolayısıyla bu yıl içerisinde sektörün konut kredisi bakiye artışının 12 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşmesi hedeflenmektedir. 2009 yılında bu tutarın 5.6 milyar TL ile sınırlı kalmış olması 2010 yılında piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisini göstermektedir. 2010 yılı içerisinde gerçekleşen haftalık artışlara bakıldığında ise ekim ayının ikinci haftasındaki 494 milyon TL’lik bakiye artışı ile rekor kırıldığı görülmektedir” dedi.

Yüzde 20’si İş Bankası’ndan 2010’un ilk altı ayında sektörde toplam 108 bin konut kredisi kullandırıldığını kaydeden Oram, bu kredilerin yüzde 20’sine İş Bankası’nın aracılık ettiğini söyledi. Oram 2010 sonu itibarıyla bankanın kredi kartı hariç bireysel kredi bakiyesinin yüzde 41’ini teşkil eden konut kredilerinin payının 2010 yılı ilk yarısı itibariyle yüzde 43’e yükseldiğini ifade etti. Tüketicilerin çoğunluğunun hayatında bir defa konut kredisi kullandığından doğru bilgilendirilmelerinin önemine değindi.

Kaynak: Sabah