Konut Mağduru İngilizler, Başbakan Erdoğan’a Seslendi

06/10/2010

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden satın aldıkları konutlarla ilgili olarak haksızlığa uğradıklarını savunan bir grup İngiliz vatandaşı, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde mum yakarak sessiz protestoda bulundu.

kbrsBaşbakan Erdoğan’dan yardım talebinde bulunan mağdur İngilizler, büyükelçilik yetkilileri tarafından kabul edildi.

Türk Büyükelçilği önündeki eylemlerinin Türkiye karşıtı bir eylem olmadığını belirten göstericiler, KKTC’de satın aldıkları taşınmaz mallarla ilgili olarak haksızlığa uğradıklarını ve bu şeklide insan haklarının ihlal edildiğini savundular.

Konuya dikkat çekmek için elçilik önünde toplanarak tepkilerini dile getiren göstericiler, yazdıkları dilekçeyi de elçilik yetkililerine teslim ettiler.

Grubun sözcüsü Paulina Read, KKTC’de yaşanan tüm emlak yolsuzluklarıyla ilgili olarak Türkiye hükümetinin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını, eylemin Türk hükümetinin sorunlarını duymaları açısından çok önemli olduğunu açıkladı.

Eylemi tüm taşınmaz mal mağdurları için yaptıklarını belirten Read, “Bu nöbet, KKTC’deki düzensiz, denetimsiz mülk piyasasında adaletsiz ve insanlık dışı yasalara karşı bir nöbettir” dedi.

Kaynak: Milliyet