Konut Taksitlerini Ödeyemeyen 829 Kişi Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı

13/01/2012

19 Aralık 2011 Tarihi İtibariyle TOKİ’den Konut Satın Alan Ancak Taksitlerini Ödeyemeyen 829 Kişi Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı

a9_0119 Aralık 2011 Tarihi İtibariyle TOKİ’den Konut Satın Alan Ancak Taksitlerini Ödeyemeyen 829 Kişi Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık’ın soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın verdiği yanıt, TOKİ Başkanlığı projelerinde, konutların geç teslim edilmesi nedeniyle, alıcılar tarafından açılan 18 bin 20 adet tazminat davası, teslim edilen konutlarda da eksik ve kusurlu işler olduğu iddiası ile TOKİ Başkanlığı aleyhine açılan bin 604 adet dava bulunduğunu ortaya koydu.

Soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanlığı projelerinde, çeşitli nedenlerden dolayı konutların geç teslim edilmesi nedeniyle, alıcılar tarafından açılan 18 bin 20 adet tazminat davası bulunduğunu, mahkemelerce hükmedilen tazminatların alacaklısına ödenmekte olduğunu bildirdi.

Konut Teslimindeki Gecikmelerden Yaklaşık 73.5 Milyon TL Ödend
i

Bakan Bayraktar, konut teslimlerindeki gecikmelerden dolayı hak sahiplerine 30 Kasım 2011 tarihine kadar ödenen tutarın da 73 milyon 387 bin 656,97 TL olduğunu açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, bu davaların yanı sıra teslim edilen konutlarda eksik ve kusurlu işler olduğu iddiası ile TOKİ Başkanlığı aleyhine açılan bin 604 adet dava bulunduğunu belirterek, “Mahkemelerce davacı lehine tazminata hükmedilmesi halinde tazminat tutarları ödenmekte ve bu tutarların yüklenicisine rücu edilmesi için rücu davaları açılmaktadır” dedi.

Hakkında Yasal İşlem Başlatılan Konut Alıcı Sayısı 829

Bakan Bayraktar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayarak, konut satın alan, ancak, kredi taksitini ödememesi sebebiyle hakkında yasal işlem başlatılan konut alıcısı sayısının 19 Aralık 2011 tarihi itibarıyla 829 kişi olduğunu ifade etti.

Bayraktar, konut taksitlerini ödememeleri nedeniyle haklarında tahliye davası açılan ve davaları derdest olan konut alıcısı sayısının da Türkiye genelinde 326 kişi olduğunu söyledi.

Kaynak: Anka