Seçim Sonrası Konut Taleplerinde Patlama Olacak mı?

07/06/2011

Haziran'ın İkinci Yarısıyla Temmuz 15'de Konut Sektöründe Patlama Bekleniyor

aa_18Genel seçimlere sayılı günler kalırken emlak sektörü bahar dönemini seçimler nedeniyle durgun geçiriyor. Piyasada taleplerini beklemeye alan ciddi bir müşteri kitlesinin bulunduğunun belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, seçim sonrası sektörde patlama yaşanacağını vurguladı.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun emlak hareketlerinin en canlı olduğu dönemin bu yıl seçimlere denk gelmesiyle alım taleplerinin seçim sonrasına ertelendiğini belirterek, bahar hareketliliğinin geçen yıllara oranla hız kestiğini söyledi.

Seçim sonucu ne olursa olsun gayrimenkulün en güvenli ve karlı yatırım aracı olduğunun altını çizen Hakan Erilkun, müşterilerin ekonominin gelecek 4 yıllık stratejisini görerek emin adımlarla hareket etmek istediğini dile getirdi. Bu nedenle konut taleplerinin büyük bir bölümünün şuanda askıda beklediğini vurgulayan Hakan Erilkun, Haziran ayının ikinci yarısı ile Temmuz'un ilk 15 günlük diliminde sektörde patlama yaşanacağını söyledi.

Seçimler Özellikle Ticari Gayrimenkul Taleplerini Etkiledi

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, askıya alınma sürecinin özellikle ticari gayrimenkullerde yaşandığının altını çizerek şöyle devam etti:

“Maliyetten tasarruf amacıyla daha uygun kirası olan farklı bir emlağı tercih etmek isteyenlerde bile bu istekler seçim arifesi nedeniye askıya alındı. Yeni girişimciler için ticari gayrimenkul arayışı kısıtlandı. Bu durum mal sahipleri açısından sıkıntılı bir süreci beraberinde getirdi”.  

Haziran'ın İkinci Yarısıyla Temmuz 15'de Sektörde Patlama Bekleniyor

12 Haziran genel seçimlerinden sonra askıya alınan taleplerin hayata geçirileceğini belirten Hakan Erilkun, bunun da piyasa hareketlerini tetikleyeceğini söyledi. Asıl patlamanın ise Haziran'ın ikinci yarısıyla Temmuz ayının ilk 15 günlük diliminde yaşanacağını vurgulayan Hakan Erilkun, “Çünkü bu dönem hem seçim nedeniyle askıya alınan taleplerin reele dönüşeceği, hem de üretici firmaların yaz dönemi kampanyalarını hayata geçirecekleri dönemdir” dedi.

Kaynak: Kanal D Emlak