Konutta Avantaj Haberi

03/12/2010

Şua İnşaat, Halkalı'da yapacağı lüks konut projesinde yüksekliği özel izinle 30 kata kadar çıkardı.

halkalŞehri tepeden izlettirmeyi amaçlayan projenin büyüklüğü 170 milyon lira seviyesinde. Daha önce Ataköy Konakları'nı yapan Şua İnşaat, Halkalı'da Emlak Konut işbirliği ile yeni bir lüks projeye başlıyor.

Elite City isimli 600 konutluk projede 61 ile 190 metrekare arasındaki daireler 171 bin lira ile 836 bin lira fiyat aralığından satılacak. Satışların yüzde 35'ini tamamlayan şirket, alıcılara kolaylık amacıyla peşinatı Nisan 2011'e erteliyor. Konutlar ise Aralık 2012'de teslim edilecek. Projenin büyüklüğü ise 170 milyon lira seviyesinde. Konutların ortalama metrekare fiyatı da 2 bin 200 lira.

Şehri Tepeden İzletiyor

Özel mimari tasarımı ile Elite City sakinleri ister gökyüzüne yakın olup şehri tepeden izleyebiliyor, isterse yere yakın olup her mevsim yeşil ve özenle oluşturulmuş bahçeyi seyrediyor. Birbirinden farklı yüksekliğe sahip binalar, 4, 8, 20 ve 30 katlı olarak planlandı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Pazarlama Müdürü Ahmet Sarıcalı, özel izin alarak bir kulenin yüksekliğini 30 kata kadar çıkardıklarını söyledi.

Araç Trafiğine Kapalı

Projenin 2+1 ve 3+1 dairelerinde hemen her dairenin mutfak cephelerinde kendilerine özel bir de kış bahçesi bulunuyor. Binaların dış cephesinin kısa sürede yıpranmış bir görüntü taşımaması için tamamen porselenle kaplanacağı projede güneş ve yön hesabı özenle hesaplanarak dairelerin güneş ışığından maksimum yararlanması sağlanıyor. Yüzde 89'u yeşil alan olarak tasarlanan proje araç trafiğine kapatıldı. Araçlar yer altındaki otoparka park edilecekler.

Yılda Yüzde 25 Kazandıracak

Yatırım açısından elverişli olan projenin bir yılda yüzde 25 kazandıracağını belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, amaçlarının geniş, ferah, nitelikli, dikey yapılanmanın yanında az katlı yapı seçeneğine sahip, rezidans konforu olan, sosyal donatısı ve yeşil oranıyla dikkat çeken bir proje olduğunu söyledi. Kaya "Bu rüyamızı gerçeğe çevirdik. Elite City kalite, konfor, güvenlik ve huzur arayanların yeni adresi olacak" dedi.

220 Milyon TL Yatırımla AVM

Ece Türkiye, Beylikdüzü Esenyurt'ta 220 milyon euro yatırımla, galaksi temalı alışveriş merkezi yapıyor. Marmara Park AVM, özellikle çocuklar için güneş ve ay sisteminin gizemlerini, galaksilerin mucizelerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez olacak

Neredeyse her hafta bir AVM'nin açıldığı İstanbul'a galaksi temalı alışveriş merkezi de geliyor. Ece Türkiye, Beylikdüzü Esenyurt bölgesinde, 220 milyon euro yatırımla Marmara Park Alışveriş Merkezini (AVM) yapacak.  Tatilya'nın yerine yapılacak olan ve Ocak 2011'de inşaatına başlanarak, 2012'nin sonbaharında açılışının gerçekleştirilmesi planlanan AVM'de Lunaryum, Solaryum ve Galaksi Köprüsü bölümleri bulunacak. AVM Galaksi temalı Eğlence Merkezi, Uzay Parkı ve Uzay Müzesini de içinde barındırıyor. 100 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan Marmara Park, özellikle çocuklar için güneş ve ay sisteminin gizemlerini, galaksilerin mucizelerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez işlevi görecek.

4 bin Kişilik İstihdam

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, 4 bin kişilik istihdam yaratma hedefleri olduğunu, Marmara Park'ın Türkiye'deki 8. AVM'leri olacağını açıkladı. Türkiye'nin en önemli ülkelerden birisi olduğunu anlatan Hohlmann, "Önümüzdeki 10 yıllarda da Türkiye'de olacağız. Türkiye'deki perakende sektörünün gücüne inanıyoruz" dedi.

Cirolar Almanya'yı Tutturdu

Almanya'da 30 yıldaki gelişmeyi Türkiye'de 10 senede beklediklerini anlatan Hohlmann, Marmara Park AVM'ye yarım saatlik mesafede 4 milyon kişinin yaşadığına dikkati çekerek ''Bana Avrupa'da buna benzer bir yer gösterin hemen gidip AVM yapacağım'' dedi. 2015 yılı itibariyle Türkiye'de 20'den fazla AVM yönetmek gibi bir hedefleri bulunduğuna da işaret eden Hohlmann, AVM yatırımlarının da 200 milyon euro ve üstünde olmasını planladıklarını belirtti. Hohlmann, Antalya'daki TerraCity alışveriş merkezini ise Mayıs 2011 itibariyle açmayı planladıklarını açıkladı.

Getiriyi 12 Kat Artırıyoruz


İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de ECE Türkiye ile çok önemli bir projeye imza attıklarını ifade ederek, ''Beylikdüzü'nde artan nüfusun ihtiyacını karşılayacak ve bütün İstanbul'un uğrak

noktası olacak bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz'' dedi. Yıkılan Tatilya binasının yılda 500 bin dolar kira geliri getirdiğini ifade eden Tanes, 'Hem Tatilya'nın olduğu bölümü, hem ilave arsalarımızı birbirine birleştirip 2 yabancı ortakla... Metro Real grupla bir anlaşma yaptık ve inşaat bitti. Şimdi Marmara Park... İkisinin toplamından gelecek kira minimum 6 milyon dolar. 500 bin dolar olan portföyümüzdeki bir getiriyi 12 kat artırarak 6 milyon dolara çıkarıyoruz. O da minimum cirolar hariç'' diye konuştu.

Kaynak: Bugün