KOSGEB'den Genç Girişimcilere 50 Bin TL Hibe Kredi

23/12/2015

Genç girişimcilere 100 bin, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi ve kendi işini kurmak isteyenlere de 50 bin liralık hibe desteği için açılan çağrılara başvurular 17 Aralık'ta başladı.

Genç girişimcilere 100 bin, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi ve kendi işini kurmak isteyenlere de 50 bin liralık hibe desteği için açılan çağrı ile 17 Aralık'tan itibaren projesi kabul gören tüm girişimciler kredi veya hibe desteklerinden yararlanabilecek.

17 Aralık itibarıyle uygulamaya geçen programdan yararlanmak isteyen genç girişimciler KOSGEB aracılığıyla programa başvururabilecekler.

Sertifika Almak Gerekiyor

Kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere sağlanacak 50 bin liralık hibenin 2 bin lirası “işletme kuruluş desteği”, 18 bin lirası “kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği”, 30 bin lirası da “işletme giderleri desteği”nden oluşuyor. Girişimci adaylarının bu destekten yararlanabilmesi için öncelikle 24 saatlik atölye çalışmalarına ve 70 saatten oluşan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini katılmaları ve programı başarıyla tamamlamaları gerekiyor.

Hazine Destekli Kefalet

KOBİ sahiplerinin KOSGEB programı kapsamında çekebileceği 100 bin liralık faizsiz kredinin dışında genç girişimcilerin kullanacakları kredilerde yüzde 85'e kadar Hazine destekli kefalet sisteminden yararlanmasına olanak sağlayan düzenleme de geçtiğimiz hafta Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak: KrediPazarı