Kredi Alırken Dikkatli Olun

27/09/2012

Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, bazı bankaların, kredi verdikleri müşterilerinin haberi olmadan kredili mevduat hesabı açtığını ve bunu yine kendi belirledikleri ''koruma sigortası'' ile ödenmeme riskine karşı koruma altına aldıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, bazı bankaların yasalara ve tebliğlere aykırı hareket ederek tüketicileri mağdur ettiğini ileri sürdü.

Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, bazı bankaların, kredi verdikleri müşterilerinin haberi olmadan kredili mevduat hesabı açtığını ve bunu yine kendi belirledikleri ''koruma sigortası'' ile ödenmeme riskine karşı koruma altına aldıklarını söyledi. Tüketicilerin kredi alırken ince eleyip sık dokumasını isteyen İmrek, şöyle konuştu:

"Şöyle ki bir kredi çektiniz ve aylık kredi ödemeniz bin lira. Bu bin liranın aylık olarak garanti tahsili için banka, yaklaşık 2 bin liralık kredili mevduat hesabı açıyor. Tüketici, ödeme bir gün geciktirdiği anda banka bu hesaptan bin lira çekiyor ve hemen faiz işletiyor. Bin liraya bir günlük gecikme yüzünden 50 lira faiz ödeniyor. Bunu milyonlarca tüketici üzerinden hesaplarsanız, bir günlük gecikmeyle bankaların elde ettiği karı siz düşünün.''

Kaynak: Anadolu Ajansı