Kredi Almak için Haftayı Bekleyin

18/04/2013

Yeni faiz oranlarının açıklanmasıyla vatandaşlar daha az faiz ödeyecek.İhtiyaç kredisi alacak olanlar yeni kredi faiz oranlarını beklemeli.

Bankaların kredi faiz oranlarında indirimlere başlarken faiz düzenlemelerinin önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Yeni faiz oranlarının açıklanmasıyla vatandaşlar daha az faiz ödeyecek. Dolayısıyla şu an kredi almak isteyenlerin acele etmemeleri, gelecek haftayı beklemeleri öneriliyor.

Merkez Bankası'nın 0.5 puanlık faiz indirimi mevduat sahiplerini bir kez daha üzerken kredi alacak olanlara gün doğdu. Faiz kararının ardından bankalar yeni faiz oranlarını bir hafta içinde uygulamaya başlayacak.

İhtiyaç kredisi alacak olanlar yeni kredi faiz oranlarını beklemeli. Şu anda 1.65 gibi yüksek seviyelerde olan ihtiyaç kredsii faiz oranları faiz indirimi kararının ardından 1.45 seviyelerine kadar inecek. Bu durumda 24 ay vadeli 100 bin TL kredi çeken vatandaş toplamda 39 bin 600 TL faiz ödemek yerine 34 bin 800 TL faiz ödemiş olacak ve 4 bin 200 TL'si cebinde kalacak.

Kaynak: Haber10