Kredi Faiz Oranları Mutlaka Gözden Geçirilmeli

09/02/2013

Gençtürk "Dağıttığımız Kredi faiz oranları mutlaka gözden geçirilmeli"

S.S.Merkez Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2. olağan genel kurulu, merkez binasında yapıldı.

Kredi Faiz Oranları Mutlaka Gözden Geçirilmeli

Kredi Kefalet Kooperatif başkanı Reşat Gençtürk, olağan genel kurulda yaptığı konuşmasında esnafa dağıtılan kredi faizl oranlarında maliyet yönünden özel bankalardan herhangi bir farkı kalmadığı için esnaf krediyi özel bankalardan kullanmayı tercih ediyor.
Bu nedenle Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinde dağıtılan kredilerin esnaf için cazibesi kalmadığını, Hükümetimizin bu mevcut kredi faizlerini tekrar revize ederek gözden geçirmesi gerektiğine inanıyorum.
Gençtürk, esnafımız için en önemli gündeminde ise Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinde dağıtılan krediler için istenen belgeler ve bürokrasi evraklarının mutlaka azaltılmasına acilen ihtiyaç var. Esnafımızın kullanacağı kredi çekmesi kolaylaştırılmalı, bu prosedürlerin de en kısa zaman içinde kaldırılarak esnafımızın yaşadığı zaman kaybının önüne geçilmelidir.
Başkan Reşat Gençtürk, Esnafa dağıtığımız kredilerden Halk Bankasının aldığı %1 komisyonunda kaldırılmasına ihtiyaç var, Özel bankalarda ise daha ucuz maliyetlerde kredi imkanları yaratılıyor.
Kooperatiflerimizde kredi dağıtılıyor diye maliyetleri arttırıcı unsurları esnafımızın menfaatleri doğrultusunda yok etmemiz gerekiyor.Esnafımızın özel bankalardan kullandığı kredilerin daha kolay alındığına dikkat çeken Başkan Gençtürk, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinin kredi dağıtım işlerliğini daha cazip uygulamalarla desteklenmesine ihtiyaç var.

Kredide Eş Rızası Kaldırılmalı

Haber İzmir Gazetesine açıklamalarda bulunun Reşat Gençtürk, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinde esnafa verilen kredi esnasında eş rızası kredi kullandırmayı engellediğini bu nedenle bu uygulama mutlaka kaldırılarak kredi kullanmak isteyen esnafımızın önü
açılmalı, bu nedenle esnafın menfaatleri dikkate alınmalıdır şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber İzmir