Kredi Hacmi Fazla Hızlı Genişledi

09/11/2010

Kredi hacmi artışında risk gördüklerini belirten Babacan, "Akmaya devam etsin ama hızı biraz düşürmekte fayda var" dedi.

babacan_yasedDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kredi hacminin çok hızlı genişlediğini belirterek, "Belki hızı biraz düşürmekte fayda var" dedi.

Babacan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) 30. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye Konferansı"nda yaptığı konuşmada, yurtiçinde hızlanan kredi akışına da değindi.

Kredi hacminin çok hızlı genişlediğini dile getiren Babacan, şöyle konuştu: "Hatta biraz fazla hızlı genişledi. Niye? Çünkü onunla ilgili ufak ufak böyle sinyal anlamına gelebilecek tedbirler de alınıyor. Bir yandan Merkez Bankası bir yandan ilgili bakanlıklarımız, böyle ufak ufak tedbirler alıyor ki, burada biz biraz risk görüyoruz. Tamam, bu akmaya devam etsin ama belki hızı biraz düşürmekte fayda var diye, o noktada da, düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Babacan, Türk bankalarının sağlam yapısının dünya genelinde de tanındığını ifade ederek, "Eğer Türkiye'de kredi hacmi son bir yıllık dönemde 370 milyardan 480 milyara çıktıysa bu, sağlam bünyesi olan bankalarımızın sayesindedir. Öte yandan da geleceğe güvenle bakan üreticilerimizin ve tüketicilerimizin de bunda büyük katkısı vardır" dedi.

Öte yandan Babacan, YASED'in çalışmalarıyla, uluslararası yatırımcıların Türkiye'yi daha iyi anlayabilmeleri için çok önemli rol üstlendiğini, iç kamuoyuna da uluslararası yatırımların ülkeye sağlayacağı katkıyı çok iyi anlattığını vurguladı.

Kaynak: Dünya Gazetesi