Kredi Kullanan Esnaf Sayısı 124 Bine Ulaştı

07/11/2014

Babacan, esnaf ve sanatkara Halk Bankası tarafından yüzde 4 ila 5 arasında değişen faiz oranları ile kullandırılan sübvansiyonlu kredilerinin 12 milyar liraya, bu krediden faydalanan esnaf sayısının 124 bine ulaştığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, resmi kalkınma yardımlarının geçen yıl 3.3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Babacan, Eylül ayı itibarıyla Ziraat Bankasınca kullandırılan düşük faizli kredi bakiyesinin 19.5 milyar, Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılanın ise yaklaşık 1.5 milyar, toplamda ise 21 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Babacan, esnaf ve sanatkara Halk Bankası tarafından yüzde 4 ila 5 arasında değişen faiz oranları ile kullandırılan sübvansiyonlu kredilerinin 12 milyar liraya, bu krediden faydalanan esnaf sayısının 124 bine ulaştığını kaydetti.

Projelere Yurtdışı Kaynak

Yılın ilk on ayında projeler için yurt dışı kaynaklardan 2.3 milyar dolar finansman sağlandığını anlatan Babacan, "Bunlar arasında Doğalgaz Sektörünü Geliştirme Projesi, Marmaray Projesi ve Yenilenebilir Enerji Entegrasyonu Projesi bulunmaktadır. Yıl sonu itibarıyla sağlanacak tutarın 4.1 milyar dolara ulaşması öngörülmektedir" diye konuştu.

1 Milyon 262 Milyon İlave İstihdam

Babacan, yılın ilk 6 ayında istihdamda önemli artış sağlandığını da belirterek, "Temmuz itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 262 bin ilave istihdam sağlanmıştır" dedi. Babacan, Bireysel Emeklilik Sisteminde de katılımcı sayısının 5 milyonu aşmasını beklediklerini vurguladı.

Kaynak: Sabah