Kredi Masraflarını Alanlar Kara Listeye Alınıyor

12/06/2013

Şikayetvar'ın haberine göre; bankalar başta dosya masrafı olmak üzere kimi nedenlerle bankaları mahkemeye verenleri kara listeye alıp ne kredi verdi ne de kredisini yapılandırdı "Müşteri bizimle davalıdır" yanıtını verdi.

Şikayetvar'ın haberine göre; bankalar başta dosya masrafı olmak üzere kimi nedenlerle bankaları mahkemeye verenleri kara listeye alıp ne kredi verdi ne de kredisini yapılandırdı. Kredi ve yapılandırmalara bloke koyan bankalar "Müşteri bizimle davalıdır" yanıtını verdi.

Bankalar ile tüketicilerin arasındaki anlaşmazlıklar giderek artıyor. Kredi alırken bankalara ödedikleri masrafları geri almak için mahkemelerin yolunu tutan tüketicileri dönüşte kötü bir sürpriz bekliyordu. Şikayetlere göre bankaları mahkemeye verenlere bankalar kendi kara listelerine alarak ne kredi veriyor ne de yapılandırma yapıyor. "Bankalar intikam aldı" diyen tüketicilerin şikayetleri şöyle yansıdı:

Dosya Masrafını Aldı Diye Kara Listeye Alındı

"Bundan yaklaşık 7 ay önce bankadan yüzde 0,88 ile konut kredisi kullandım. Şu an itibariyle konut kredisi faiz oranı yüzde 0.68 olmuştur. Yeniden yapılandırma için bankaya başvurmuştum. Başvurumu aldılar fakat bir kaç gün sonra banka tarafından aranarak yapılandırma yapamayacaklarını söylediler neden diye sorduğumda daha önce kredi çekmişsiniz ve dosya masrafını almak için tüketici hakları hakem heyetine başvurmuşsunuz o yüzden banka sizi kara listeye almış denildi."

Müşteri Davalı

"Banka konut kredisi masraflarını mahkemeye verdik diye kredi yapılandırması yapmıyor. Merkez müşteri davalıdır diye yapılandırma yapmıyor.Bu nedenden dolayı başka bir kredi kullanmak istediğimde kredi de alamayacakmışım"

600 TL Kazandı 1600 TL Borçlu

"Bankanın eski müşterisiyim. Emekli aylığımı da devamlı bankadan çekmekteyim. Bankadan konut kredisi kullandım ve bankaya borcumu yapılandırma yapmak için gittiğimde size yapılandırma yapamayız cevabını aldım sebebini sorduğumda dosya ücreti için tüketici haklarına başvuruda bulunduğum için bana yapılandırma yapamazlarmış? Israr ettiğimde ise aldığım cevap dosya masrafı olarak mahkemece kazandığım 600 TL ücretten vazgeçecekmişim üzerine 200 TL mahkeme masrafını verecekmişim ve 800 TL yapılandırma ücreti verecekmişim ondan sonra düşünebilirlermiş."

Kaynak: Covertimes