Kredi Notu Yüksek Olanın Elektriği Kesilmeyecek

06/03/2018

UEDAŞ ödeme alışkanlıklarına göre kredi notu yüksek olan müşterilerin elektriğini kesmeyi kaldırdıklarını açıkladı

Müşterileri elektrik faturası ödeme alışkanlıklarına göre A’dan E’ye kadar gruplandırdıklarını belirten Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Ergüneş, “Böylece müşterilerimiz için bir kredibilite oluşturduk. Geçen yıl A-B grubu için elektrik kesmeyi kaldırdık. Bu durumlarda elektriği kesmek yerine, kısa mesaj veya çağrı merkezinden arayarak müşteriyi bilgilendiriyoruz. 2017’deki kesme adedimiz 2016’ya göre yüzde 21 civarında düştü” dedi.

C Grubu da Dahil Oluyor

A-B gruplarında faturasını neredeyse hiç aksatmamış müşterilerin yer aldığını vurgulayan Ergüneş, şöyle devam etti: “C grubunda, ödemesini kesinti sonrası yapanlar bulunuyor. 2017’de A-B grubu için elektrik kesmeyi kaldırdık. Bu durumlarda elektriği kesmek yerine kısa mesaj veya çağrı merkezinden arayarak müşteriyi bilgilendiriyoruz. 2017’deki kesme adedimiz 2016’ya göre yüzde 21 düştü. Söz konusu uygulamaya C grubunu da dahil ediyoruz. A-B grubunda yaklaşık 2 milyon 200 bin mesken müşterimiz var. Diğer yandan, E grubunda yıl içinde 5-6 defa kesinti yaptığımız, elektrik kesilince ödemesini yapanlar var. Yani müşterilerimizi tanımamız gerektiğini düşünerek böyle bir gruplandırma yaptık. Ayrıca, müşterilere elektrik faturalarını ödeme günlerini belirleyebilecekleri imkan sağladık. Tüketici ayda bir fatura ve ödeme gününü de kendisi seçmek istiyor. Biz A-E grubuna bakmadan müşterilerin taleplerini kabul ediyoruz ama belirlediği tarihte ödemezse onun o talebini kaldırıyoruz ki bu da genellikle ihlal edilmiyor.”

Süreçler Dijitalleşiyor

UEDAŞ’ın 250 çalışanı olduğunu belirten İsmail Ergüneş, memnuniyeti artırmak için kurulan çağrı merkezinin aynı zamanda bir operasyon merkezi haline de geldiğini belırtti. Ergüneş, şirket olarak tüm süreçleri dijitalleştirme, tüm ekipleri mobilize hale getirme ve hizmetlerin tamamını uzaktan verebilir duruma getirmeyi hedeflediklerini ve bu çerçevede tüm süreçleri dijitalleştirdiklerini de belirtti. Türkiye’nin otomotiv sanayi merkezi Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da toplam 2.9 milyon aboneye hizmet veren UEDAŞ pazar payının yüzde 9’uyla sektörün 4. büyük şirketi konumunda bulunuyor.

Kaynak: Vatan Gazetesi