Kredi ödemeleri işsizlik sigortası güvencesinde

01/03/2010

Gayrimenkul ipotekli krediler için aylık 4 bin 500 liraya kadar işsizlik tazminatı ödemesi yapılabildiğini söyleyen Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, kredi taksitlerinin 24 aya kadar ödendiğini belirtti.

sigorta31Son iki yılda en çok tercih edilen sigorta türlerinden olan işsizlik sigortasıyla ilgili bilgi veren Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, ürünün tazminat tutarlarının dünya örneklerine göre çok kapsamlı olduğunu söyledi. Adalı, gayrimenkul ipotekli krediler için aylık 4 bin 500 liraya, diğer bireysel krediler içinse aylık 3 bin 500 liraya kadar işsizlik tazminatı ödemesi yapılabildiğini bildirdi.

Bankadan kredi kullanan müşterilerin, aldıkları krediye ilişkin ‘Kredi Ödeme Güvencesi Sigortası’ yaptırmaları halinde, istek dışı işsiz kalmaları halinde, kredi taksitlerinin Garanti Emeklilik tarafından ödendiğini belirten Adalı, “Sigortalılarımız 3 ay boyunca işsiz kalırlarsa 3 ay, 12 ay işsiz kalırlarsa 12 ay boyunca kredi taksit ödemeleri aksamadan gerçekleştiriliyor.

Yani işsizlik durumu devam ettikçe bir yıla kadar ödeme yapılmaya devam ediliyor. Müşterilerimizin kredinin vadesi boyunca tekrar işsiz kalmaları durumunda sigorta yeniden devreye giriyor ve 24 aya kadar kredi taksitleri ödeniyor. Bir başka deyişle, sigortalılar kredi vadesi süresince bir kez işsiz kalırlarsa 12 aya kadar, birden fazla işsizlik riski gerçekleşirse 24 aya kadar ödeme yapılabiliyor” dedi.

650 bin poliçe

Garanti Emeklilik’in 650 bin işsizlik poliçesi bulunduğunu söyleyen Adalı, “Bunların önemli bir bölümünü Kredi Ödeme Güvencesi ürünü oluşturuyor. Bu sayede Garanti Bankası kredi müşterilerini işsizlik riskine karşı krizde de güvence altına almış olduk” şeklinde konuştu.

Kaynak: Vatan