Almanya'da Faizsiz Bankacılık

23/10/2012

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Almanya'da kredi ve mevduat alanında faaliyet gösterebilmek için lisans başvurusunda bulundu. Bu başvuru ile Kuveyt Türk, kendi iş modeli olan ''faizsiz bankacılığı'' Almanya'ya getirerek bir ilke imza atacak.

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Almanya'da kredi ve mevduat alanında faaliyet gösterebilmek için lisans başvurusunda bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, merkezi İstanbul'da bulunan Kuveyt Türk Katılım Bankası AŞ, Almanya'da kredi ve mevduat alanında faaliyet gösterebilmek için Alman Krediler Yasasının 32.maddesi doğrultusunda, 11 Ekim 2012 tarihinde, kısa adı Bafin olan Alman Denetleme ve Gözetleme Kurumuna, banka tam lisans başvurusunda bulundu.

Bu başvuru ile Kuveyt Türk, kendi iş modeli olan ''faizsiz bankacılığı'' Almanya'ya getirerek bir ilke imza atacak.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Kuveyt Türk olarak Almanya'da bankacılık faaliyetine başlamaları ile Türkiye'de olduğu gibi Almanya'da da küçük, orta ve büyük işletmelerin ticari faaliyetlerini finansal anlamda destekleyeceklerini belirtti.

1989 yılında katılım bankası olarak faaliyetine başlayan Kuveyt Türk'ün bugün Türkiye içinde ve dışında toplamda 223 şubeye ulaştığını aktaran Uyan, Almanya'da tam bankacılık lisansını almaları halinde Almanya ekonomisine katma değer oluşturacak önemli finansal destek hizmetleri uygulamaya sokacaklarını kaydetti.

Türkiye'de alternatif pazarlardan reel sektöre uzun vadeli ve avantajlı kaynak temin ettiklerini belirten Uyan, Kuveyt Türk'ün tecrübe ve deneyimlerini Almanya'ya taşımak, böylelikle Almanya, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasında ticari bir finans köprüsü olarak hizmet etmek istediklerini ifade etti.

Uyan, Almanya'da tam bankacılık faaliyetine başlamaları ile reel sektöre, daha çok iş hacminden kaynaklanan daha fazla talep, dolayısıyla daha çok vergi geliri, Türkiye pazarına ve MENA bölgesine giriş kolaylığı, Almanya'dan daha az sermaye çıkışı ve MENA bölgesinden daha fazla sermaye girişi gibi avantajlar sağlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı