Merkez Bankası Kararı Konut Kredisi Faiz Oranlarını Değiştirdi

05/08/2013

PPK kararı sonrası konut kredisi veren bankaların önemli bölümü en düşük faiz artırımını konut kredileri için uygularken, bir bölümü değişikliğe dahi gitmedi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun, borç verme faiz oranını yüzde 6,50'den yüzde 7,25'e çıkarması ile konut sektöründe oluşan yüksek faiz endişesi kısa sürdü. Alınan bilgiye göre, PPK kararı sonrası konut kredisi veren bankaların önemli bölümü en düşük faiz artırımını konut kredileri için uygularken, bir bölümü değişikliğe dahi gitmedi.

Ankara'da "Başkent'in zirvesi" olarak bilinen One Tower Karma Projesini uygulayan İTO Yatırım'ın ortaklarından Özkan Özçelik, Merkez Bankası'nın faiz oranlarında yaptığı 0,75'lik artış sonrası sektörde bir süreden beri endişenin hakim olduğunu anımsattı.

Buna karşın karamsar havanın kısa sürede dağıldığının altını çizen Özçelik, "Bugün bankaların bir bölümünün konut kredisi faiz oranlarında değişiklik bile yapmadığını gözlemliyoruz. Bizim de anlaşmalı bankamız Albaraka Türk, One Tower Karma Projesine özel uyguladığı 60 ay vadeli yüzde 0,67 faiz konut kredisi faiz oranı için değişikliğe gitmediğini açıkladı. Bu durum ekonominin her geçen yıl daha da sağlam temeller üzerine oturduğunu gösteriyor ve gelecek için umut veriyor" dedi.

Özkan Özçelik, temel aşamasında yüzde 20'si satılan projelerinin AVM bölümüne de perakende dünyasından büyük ilgi geldiğini belirterek, yaz aylarındaki hareketlenmenin, işlerin yoğunlaşacağı sonbahar döneminde beklentilerini artırdığını kaydetti.

Kaynak: Haberler