Moody's İngiltere'nin Kredi Notunu Negatiften Durağana Çevirdi

12/07/2013

Moody's, İngiltere'nin bankacılık sisteminde bir bozulma öngörülmediğini ve bankacılık sektöründe karlılığın çok düşük seviyelerden toparlanacağını umarak kredi notunu negatiften durağana çevirdi

Moody's, İngiltere bankacılık sisteminin görünümünü negatiften durağana çevirdi.

Moody's bugün yayınlanan raporunda, İngiltere'de bankacılık sisteminin görünümünün negatiften durağana çevrildiği kaydedildi.

Raporda, kredi notu görünümü revizyonuna gerekçe olarak, düşük büyüme oranına sahip İngiltere'de, gün geçtikçe artan ekonomik istikrar neticesinde gelişme gösteren bankacılık sektörü aktif varlık kalitesinin yanı sıra sermaye rasyoları, fonlama ve likidite koşullarındaki iyileşme gösterildi.

"İngiltere'nin bankacılık sisteminde bir bozulma öngörülmüyor. Bankacılık sektöründe karlılığın çok düşük seviyelerden toparlanacağını umuyoruz. Bununla birlikte bankaların karlılığı düşük faiz oranları ile baskı altında kalmaya devam edecek. Likidite ve fonlar güçlü kalmayı sürdürecek" denilen raporda, büyük İngiliz bankalarının uzun vadeli kredi ve mevduatına yönelik not görünümünün ise negatif kalmaya devam ettiğine işaret edildi.

Kaynak: Hürriyet