Obama’nın Planı Yeni Mortgage Kredisi Alacakları da Kapsıyor.

23/09/2011

Obama’nın planı kamu çalışanları, ordu emeklileri, sağlık yardımı alan daha zengin kesimi ve yeni mortgage kredisi alacakları da kapsıyor.

b55Obama’nın Bütçe Açığını Azaltmak Üzere Son Önerdiği Plan Yalnızca Zenginleri Değil Geniş Bir Yelpazeyi Kapsıyor

Bütçe açığını azaltmak üzere bir dizi planı gündeme getiren dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin Başkanı Barack Obama‘nın planı yalnızca zenginlerin vergilerinin artırılmasını hedeflemiyor.

Obama’nın planı kamu çalışanları, ordu emeklileri, sağlık yardımı alan daha zengin kesimi ve yeni mortgage kredisi alacakları da kapsıyor.

Hükümet bu gruplardaki kalemlerin ücretini de artırarak, 130 milyar dolarlık kazanç sağlamayı düşünüyor. Ücret artışları, hükümetin bütçesine “tasarruf” olarak yansıtılacak.

IMF‘nin mali işler biriminin direktörü Carlo Cottarelli de Salı günü Obama’nın bütçe açığını azaltma planını “iddialı” olarak niteleyerek, bunun harcama kesintileri ve vergi artışlarının üzerindeki yükü de azaltacağını söyledi.

Salı günü yayınlanan IMF Mali Kontrol raporunun ardından konuşan Cottarelli, “orta vadeli mali düzenlemelerinin kazanç ayağına bakması da gerekli ve bu planın bunu yapma olasılığı var “dedi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın planı, bütçe açığının önümüzdeki 10 yıl içinde 3 trilyon dolar azaltılmasını öngörüyor.

Obama’nın planına göre, 3 trilyon dolarlık planın 1.5 trilyonunun yeni vergilerle karşılanması bekleniyor.

Kaynak: Bloomberght