Online Kredi Başvuru İşlem Adeti Bir Yılda %67 Büyüdü

02/09/2012

Kredipazari.com'un Türkiye Bankalar Birliği Haziran 2012 verilerinden elde ettiği bilgilere göre internet bankacılığı bireysel aktif müşteri sayısının bir yıl içinde %21 büyüdü. Kredi başvurusu işlem adeti ise %67 büyüyerek 613 binden 1 milyon 128 bine çıktı

Geçmişi çok eski tarihlere dayanmamasına rağmen ilk kez Garanti ve İşbankası kullanılmaya başlayan internet bankacılığı işlemleri Türkiye’de hızlı yükselişini sürdürüyor. Bankacılık işlemlerinde mobil ve internet kullanıcısı sayısındaki hızla yükselik bankaların bu alanda yaptıkları yatırımları da arttırıyor.

Akbank strateji, CRM, ürün ve kanal geliştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Akyurt'un yaptığı açıklama göre internet alanındaki gelişmeleri yakından takip eden ve teknolojiyi süratle benimseyen Türkiyede'ki genç nufüsa rağmen yaklaşık 19 milyon kişinin bankacılık hizmetlerinden henüz yararlanmıyor. Bu bilgiler dikkate alındığında internet bankacılığı alanında büyüme önemli bir potansiyele sahip.

Sayısal verilere bakıldığında Kredipazari.com'un Türkiye Bankalar Birliği Haziran 2012 verilerinden elde ettiği bilgilere göre internet bankacılığı bireysel aktif müşteri sayısının bir yıl içinde %21 büyüyerek 8 milyon 128 bin'e ulaştığı, kredi başvurusu işlem adetlnin ise %67 büyüyerek 613 binden 1 milyon 128 bine çıktığı görülüyor. Finansal olmayan bankacılık işlem adeti sonuçlara göre en yüksek işlem adetinin %93 büyüme ile düzenli ödeme talimatlarına, en düşük işlem adetinin ise %1.8 ile fatura ödemelerine ait olduğu gözlemleniyor.

Kaynak: KrediPazarı