Sberbank Konut Kredisi Çekmek İsteyen Müşterilerine Sunduğu Teklifleri Genişletecek

03/07/2014

Müşteri memnuniyetini ön planda tutmak isteyen Sberbank, konut kredisi çekmek isteyen müşterilerine sunduğu teklifleri genişleteceğini bildirdi.

Müşteri memnuniyetini ön planda tutmak isteyen Sberbank, konut kredisi çekmek isteyen müşterilerine sunduğu teklifleri genişleteceğini bildirdi. Müşterilere cazip teklifler sunacağını açıklayan banka, ruble olarak verecek kredilerin yıllık faiz oranlarını % 12 ile % 14.75 arasında belirledi. Moskova ve St. Petersburg gibi şehirlerde ev almak isteyen müşterilerin konut kredisi için çekebilecekleri en düşük kredi miktarı 45 bin ruble, en yüksek kredi miktarı 15 milyon ruble olarak belirlendi. Bu bölgelerin dışında ise 8 milyon ruble olarak belirlendi.

Evrak işleriyle uğraşmak istemeyen müşteriler, ehliyet, yurt dışı pasaportu, zorunlu emeklilik sigorta belgesi gibi kimlik bilgilerini gösterir belgelerle konut kredisi için bankaya başvurabilecekler.

Sberbank, toplam kredi tutarının minimum ödemesi olan % 40’ını peşin aldıktan sonra diğer kredi tutarı 3 aydan 30 yıla kadar taksitlendirebiliyor. Müşteriler vadeleri uzatarak taksit miktarlarını düşürebiliyorlar. Banka genç ailelere, askerlere ve maaşını Sberbank’tan alan memurlara da ayrıcalıklar tanındığını bildirdi. Sberbank’tan yapılan açıklamaya göre, kredi başvuruları 2 ile 5 iş günü içerisinde değerlendiriliyor. Bu arada kredi başvurusunda komisyon ücreti alınmayacağı ve konut kredilerinin cazip faiz oranlarıyla verileceği de kaydedildi.

Kaynak: Gazetem