Şehit Yakınları ve Gazilere Yapılacak Gayrimenkul Hibelerine Muafiyet Getiriliyor

22/03/2012

Şehitler dul ve yetimlerle, gazilere tanınan imkanlar genişletilerek çeşitli kanun ve KHK’larla 20 madde değiştiriliyor. Şehit yakınları ve gazilere yapılacak gayrimenkul hibelerine muafiyet getiriliyor, bu hibelerin vergi matrağından düşürülmesini sağlanacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehitlerin dul ve yetimleri ile gazileri ilgilendiren kanun ve KHK'lerdeki 20 maddeyi değiştirerek, gazi ve şehitlere tanınan imkanların daha da genişletileceğini açıkladı...

Erdoğan şunları söyledi;

Elbette dünyalarda bağışlansa, şehit olmuş bir ailenin evladı geri gelmeyecek. Kaybedilmiş bir uzuv yerine konmayacaktır. Ancak şehitlerin yakınları, milletçe hepimiz üzerinde kutsal bir emanettir. Aynı şekilde gaziler çok büyük emanetlerdir. Şehit ve gazilerimize sahip çıkmak bizim asli vazifemizdir.

Şu an itibariyle şehit, dul ve yetimleriyle, gazilerimize çeşitli kanunlar çerçevesinde yardımlar yapılıyor. Şehit dul ve yakınları ve gazilerimize çeşitli tazminatlar ödeniyor. Bu kişilere aynı zamanda aylık ödemelerde yapılıyor. Yılda bir kez çocuklara eğitim yardımı veriliyor. TOKİ tarafından faizsiz konut kredisi imkanı tanınıyor. Bu kişiler toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanıyor. Askerlik muafiyetinden istifade ediyorlar. Bu kardeşlerimize çeşitli vergi muafiyetleri uygulanıyor. Şehit aileleri ve gazilerle doğrudan ilgilenecek bir daire başkanlığı kurduk. Şimdi biz şehitlerimizin dul ve yetimleriyle, gazilerimizi çeşitli kanun ve KHK’larla 20 maddeyi değiştiriyoruz.

-Şehit yakınları ve gazilere yapılacak gayrimenkul hibelerine muafiyet getiriyor, bu hibelerin vergi matrağından düşürülmesini sağlıyoruz.

-Tüm yurtta toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma şartını yeniden düzenliyoruz. Şehit ve gazilerimizin tüm çocukları bundan yararlanacak. Ücretsiz yararlanmak için artık sosyal güvence aranmayacak.

-Terörle mücadele kanunu kapsamındaki, er ve erbaşlar ile geçici köy korucularının faizsiz konut kredilerinden yararlanmasını getiriyoruz.

-Malul olan gazilerimize sağlanan bakım desteğini köy korucuları ve sivil vatandaşları da kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Bakım desteğini bir asgari ücret tutarından iki asgari ücret tutarına çıkarıyoruz.

-Terörle mücadele görevlerini ifa ederken yaralanan kamu personeli ve sivillerin her türlü sağlık hizmetleri yapılacak. Tedavisi devam eden personele bir yıl süreyle ödenen özel harekat ve operasyon tazminatının ödeme süresini 12 aydan 24 aya kadar çıkarıyoruz.

-Terörle mücadele sırasında olmasa bile, yaralanan harp malulleriyle köy korucuları da artık ihtiyaç duydukları her türlü araç gereçlerden, katkı payı ödemeyecekler.

-Maluliyeti sürekli olan kardeşlerimizin, malullük derecelerini değiştirebilecekler.

-Şehit ve gazi sayılma kapsamını genişletiyoruz. Terör olayları sebebiyle, göreve gidiş-dönüşler esnasında meydana gelen kazalar sonucu, yaralanan sakatlanan ve hayatını kaybedenleri kapsama alıyoruz. Trafik yol güvenliği ile tutukluların sevkinde görevliyken meydana gelen olayları kapsama alıyoruz.

-Terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivilleri de 'şehit' kategorisine alıyoruz.

Kaynak: Star