Taksit Yoksa Kredi ile Alışveriş Var

05/03/2014

Yapıkredi Bankası'nın başlattığı 'Taksit Yoksa Kredi Var' kampanyası ile taksit yasağı olan ürünler, kredi ile kolaylıkla alınabiliyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) 1 Şubat 2014’ten itibaren geçerli olan kredi kartlarına ilişkin yayınladığı tebliğe göre, bütün harcamalarda taksit sınırı 9 ayla sınırlandırıldı. Genel taksit oranı 9 ay olarak uygulanacak tebliğe göre cep telefonuna, kuyumculara, yemek, gıda ve akaryakıt alımlarına taksit uygulanmayacak. Sınırlama taşıt ve tüketici kredilerine de geldi. Tüketici kredilerinin vadesi 36 ayı, taşıt kredilerinde ise vade 48 ayı geçemeyecek. Konut kredisi için bu sınırlama geçerli olmayacak.

Yayınlanan tebliğe göre taksitle alışveriş yapamayacak vatandaşa firmalar ve bankalar farklı çözümler sunmaya başladı. Uygulanan çözümler:

1. Taksitle aksesuar satışı yaparak, (Ör:Cep telefonu kılıfını) yanında cep telefonunu hediye etme

2. Taksitle hediye çeki satarak, biriken çekleri cep telefonu alma da kullanma

3. Farklı bir firmanın (örnek mobilya satan bir firmanın) pos cihazını kullanarak taksitle satış yapma

4. Alışveriş kredisi adı aldında bankadan anında kredi açmak

Tüketiciye sunulan bu çözümlerin önünde herhangi bir yasal engel olmadığı için, hem satıcı hem de alıcı taksitli satış engelini aşmış oluyor ve yayınlanan tebliğin, ne kadar uygulanabilr olduğu tartışma yaratıyor.

Taksit Yoksa Kredi Var Kampanyası

KrediPazari.com'un edindiği bilgilere göre Yapıkredi Bankası'nın başlattığı 'Taksit Yoksa Kredi Var' kampanyası ile taksit yasağı olan ürünler, kredi ile kolaylıkla alınabiliyor. Çok düşük faizlerle ve masrafsız olarak, üstelik gelir belgesi gerekmeden taksitlendiren yeni nesil bireysel ihtiyaç kredisi tüm alışverişlerde kullanılabiliyor.

Ayda 200 TL Taksitle 4.000 TL Kredi

'Taksit Yoksa Kredi Var' kampanyası kapsamında %1.27 faiz oranı ve 24 ay vade ile 4.000 TL kredi kullanılabiliyor. Dosya masrafının alınmadığı kampanyanın aylık toplam maliyet oranı kredi hesaplama yapıldığında %1.52, yıllık toplam maliyet oranı ise %18.24'e karşılık geliyor. (Aylık ve yıllık toplam maliyet oranlarına ve taksit tutarlarına vergi ve fon dahil edilmiştir.)

Kredi Başvurusu için Gerekli Belgeler

Krediye başvurmak için tüketiciden (varsa kefilden) aşağıdaki belgeler talep ediliyor:

-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve müşterinin adına düzenlenmiş bir fatura aslı veya 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi (Adres paylaşım sisteminde adres bilgisinin güncel olması halinde bu maddede yer alan belgelerin beyanı gerekmemektedir.)

Kaynak: KrediPazarı