TCMB Politika Faizi Oranını 50 Baz Puan Aşağı Çekti

23/05/2014

TCMB Şubat ve Mart aylarında herhangi bir değişikliğe gitmeyen TCMB, Nisan ayında sadece geç likidite borç verme faiz oranında indirime gidilirken, dün aldığı kararla, sadece politika faizi 50 baz puan aşağı çektiğini duyurdu.

Hafta başı, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, enflasyonun yeterince düşük olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Türkiye'de politik ortamın kırılgan olacağını ve bu dönemde  faiz oranlarını indirmenin piyasaları da yanlış yönlendirebileceğini dile getirerek, 

TCMB'nin faiz oranlarını sabit bırakacağını, TCMB'nin, enflasyon yeterli seviyede düştüğü zaman faiz oranlarını indirebileceğini ifade etmişti.

TCMB Şubat ve Mart aylarında herhangi bir değişikliğe gitmeyen TCMB, Nisan ayında sadece geç likidite borç verme faiz oranında indirime gidilirken, dün aldığı kararla, sadece politika faizi 50 baz puan aşağı çektiğini duyurdu. Gecelik borçlanma faiz oranı %8, gecelik borç verme faiz oranı ise %12 ve dolayısıyla faiz koridoru %4 seviyesinde sabit bırakılırken, bankalar arası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo Pazarı’nda uygulanmakta olan faiz oranlarında bir değişiklik yapılmadı.

Kaynak: KrediPazarı